Friday 2 September 2011

Πρόλαβε η ΡΑΕ το... Fast Track

"Πακέτο" έργων, που πρόκειται να ενταχθούν στο Fast Track, πέρασε χθες από την ολομέλεια της ΡΑΕ, και πήρε άδειες παραγωγής, ενώ έπεται συνέχεια την επόμενη εβδομάδα.

Συγκρκιμένα, τέσσερα φωτοβολταικά πάρκα, ισχύος 35 MW, που αποτελούν τμήμα του μεγάλου project της Silcio (ισχύος 126,8 MW), ενός εκ των πρώτων τεσσάρων που όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη αξιολογήθηκαν από το "Invest in Greece" και οδεύουν για τη διυπουργική επιτροπή ώστε να ενταχθούν στο Fast Track, πήραν χθες έγκριση από την ολομέλεια της ΡΑΕ. Την επόμενη, δε, εβδομάδα σειρά έχουν το μέγα-φ/β πάρκο της ΔΕΗ στην Κοζάνη ισχύος 200 MW, μαζί με τα μισά περίπου φ/β του project της κοινοπραξίας συμφερόντων Παναγάκου συνολικής ισχύος 131,074 MW σε Πελοπόννησο και Στερεά, που επίσης περιλαμβάνονται στην πρώτη "τετράδα" έργων που θα ενταχθούν στο Fast Track.

Στην ουσία δηλαδή, οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις δεν θα χρειάζεται πλέον να περιμένουν να τους χορηγηθούν άδειες παραγωγής μέσω του Fast Track αφού τις εξασφάλισαν ήδη από τη ΡΑΕ, αλλά θα αξιοποιήσουν τα πλεονεκτήματα της ταχείας αυτής διαδικασίας για τα επόμενα αδειοδοτικά στάδια, (όπως οι περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, η παροχή όρων σύνδεσης, κλπ).

Άλλα σημαντικά έργα που πήραν χθες άδειες παραγωγής από τη ΡΑΕ, είναι :

• 23 MW αιολικών πάρκων της Quest στις Σέρρες.

• 4 μεγάλα φ/β της EDF (ένα των 10 MW στην Ηλεία, δύο στη Φλώρινα των 17 και των 53 MW και ένα στην Αργολίδα των 11 MW).

http://www.energypress.gr/portal/resource/contentObject/id/61e2fea1-3195-40ec-982d-1aeb066a4b81

No comments: