Thursday 1 September 2011

Σημαντική διάκριση για τα φωτοβολταϊκά πάνελ της Yingli Green Energy

Η Yingli Green Energy Holding Company Limited (NYSE: YGE), με το διακριτικό τίτλο Yingli Solar, κορυφαία εταιρεία στην παγκόσμια αγορά φωτοβολταϊκών προϊόντων και συστημάτων και ο μεγαλύτερος, διεθνώς, καθετοποιημένος παραγωγός πάνελ κρυσταλλικού πυριτίου ("PV"), ανακοίνωσε τη σημαντική διάκρισή της από την TÜV Rheinland στη «Δοκιμή Πραγματικής Ενεργειακής Απόδοσης 2010». Τα φωτοβολταϊκά πάνελ της Yingli Green Energy διακρίθηκαν ανάμεσα σε 13 συμμετοχές 11 κατασκευαστών φωτοβολταϊκών πάνελ από την Ευρώπη, τη Β. Αμερική και την Ασία και αρίστευσαν καθώς κατέκτησαν τη δεύτερη θέση.

Κατά τη διάρκεια ενός έτους, από 1 Μαΐου 2010 έως 30 Απριλίου 2011, η TÜV Rheinland μέτρησε την ενεργειακή απόδοση των φωτοβολταϊκών πάνελ, που κατασκεύασαν οι συμμετέχοντες, υπό πραγματικές ηλιακές συνθήκες σε αντίθεση με συμβατικές μετρήσεις που χρησιμοποιούν προσομοιωτές ηλιακού φωτός. Υπολογίζοντας τη μέση ενεργειακή απόδοση όλων των φωτοβολταϊκών πάνελ, τα πολυκρυσταλλικά πάνελ της Yingli Green Energy, παρήγαγαν 1,4% περισσότερη ενέργεια σε σχέση με το μέσο όρο, ο οποίος είναι 3,1% υψηλότερος από τον τελευταίο συμμετέχοντα και μόλις 0,3% λιγότερη ενέργεια σε σχέση με την παραγωγή του πρώτου σε κατάταξη πάνελ. Αυτό σημαίνει, ότι για ένα εμπορικό έργο 100kWp που χτίζεται στη Ελλάδα, τα φωτοβολταϊκά πάνελ της Yingli Green Energy, θα παρήγαγαν περίπου 7.000 kWh περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια ανά έτος σε σχέση με τα πάνελ του τελευταίου στην κατάταξη συμμετέχοντα.

Ο Δρ. Dengyuan Song, Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας της Yingli Green Energy δήλωσε: «Συμμετείχαμε σε αυτή τη δοκιμασία για πρώτη φορά και κερδίσαμε μια αξιοσέβαστη θέση ανάμεσα σε σημαντικούς συναδέλφους. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα της δοκιμής, καθώς πιστεύουμε ότι αντικατοπτρίζουν την ανώτερη ποιότητα των προϊόντων μας».

Ο Liansheng Miao, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της Yingli Green Energy δήλωσε: «Τα αποτελέσματα καταδεικνύουν την προσήλωσή μας στην έρευνα και ανάπτυξη προϊόντων υψηλής τεχνολογίας που προσφέρουν στους τελικούς πελάτες μας υψηλή ενεργειακή παραγωγή, σταθερότητα και αξιοπιστία».

Ο Δημήτριος Μ. Μπαχαδάκης, Δ/νων Σύμβουλος της Yingli Green Energy Greece δήλωσε: «Η σημαντική αυτή διάκριση, από το πλέον αναγνωρισμένο ινστιτούτο για φωτοβολταϊκά παγκοσμίως, καταδεικνύει την τεχνολογική υπεροχή των προϊόντων του ομίλου μας και δικαιολογεί την ευρεία αποδοχή τους σε κάθε μεγάλη αλλά και μικρότερη επένδυση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό».

http://www.energypress.gr/portal/resource/contentObject/id/7b309f28-3c48-46ae-a5c7-c26a73c57d85

No comments: