Friday 25 October 2013

Ηλεκτρικά πεδία για στοχευμένη καύση σε μονάδες άνθρακα – Εξοικονόμηση 30% (videos)

Ο άνθρωπος ελέγχει τη φωτιά εδώ και χιλιετίες. Από τότε που ο Προμηθέας την έκλεψε από τους θεούς. Υπάρχει όμως κάποιος καλύτερος τρόπος για να ελέγξουμε τη φλόγα που καίει; Μπορούμε να ελέγξουμε αποτελεσματικότερα τα στάδια της καύσης με τρόπο ώστε να την καταστήσουμε “καθαρότερη” και να εξοικονομήσουμε καύσιμα;

Αυτό υποστηρίζει ότι κάνει μια εταιρεία που εξειδικεύεται στον Ηλεκτρομαγνητικό Έλεγχο Καύσης (Electrodynamic Combustion Control-ECC). Οι επιστήμονες της εταιρείες χρησιμοποιούν ηλεκτρικά πεδία τα οποία δημιουργούνται μέσα στη φλόγα και ελέγχονται με ηλεκτρονικό υπολογιστή. Με τα ηλεκτρικά πεδία υποστηρίζουν ότι μπορούν να συντονίσουν τον τρόπο καύσης των καυσίμων, να βελτιώσουν την αποδοτικότητα της καύσης, να ελέγξουν τις εκπομπές των ρύπων, την ελαστικότητα του καυσίμου, αλλά και το συνολικό κόστος.
Η τεχνική τους παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον διότι η ατελής ή κακώς στοχευμένη καύση αυξάνει τα επίπεδα ρύπανσης και την σπατάλη καυσίμων στις ηλεκτροπαραγωγικές και άλλες βιομηχανικές μονάδες.
Προτού λοιπόν μεταβούμε σε ένα εξολοκλήρου “πράσινο” ενεργειακό μέλλον, καλό είναι να βελτιώσουμε τις υφιστάμενες τεχνολογίες και να τις καταστήσουμε, στο μέτρο του δυνατού, φιλικότερες προς το περιβάλλον.

Πώς λειτουργεί η διαδικασία αυτή στην πράξη; Δείτε το video.

]



http://www.econews.gr/2013/10/25/kausi-anthraka-exoikonomisi-107186/

No comments: