Thursday 31 October 2013

Shell: Το αυξημένο κόστος διύλισης «ροκάνισε» 31% τα κέρδη γ’ τριμήνου

Πτώση 31% στα κέρδη γ΄ τριμήνου, σημείωσε η Royal Dutch Shellα αφενός εξαιτίας των χαμηλότερων περιθωρίων διύλισης και αφετέρου λόγω των αυξημένων δαπανών για εξερεύνηση και παραγωγή.

Η Shell εμφάνισε κέρδη στη βάση του «τρέχοντος κόστους προμηθειών» -που δεν περιλαμβάνει την επίδραση των αποθεμάτων, για να καταστούν τα κέρδη αντίστοιχα με αυτά που ανακοινώνουν οι αμερικανικές εταιρείες- ύψους 4,25 δισ. δολαρίων, χαμηλότερα από τα 6,15 δισ. δολάρια στην αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Η Shell ανακοίνωσε έσοδα 116,51 δισ. δολαρίων από τα 112,2 δισ. δολάρια πέρυσι.
Αφαιρουμένων των εκτάκτων, τα κέρδη της Shell χωρίς τα αποθέματα, διαμορφώθηκαν στα 4,46 δισ. δολάρια, χαμηλότερα κατά 32% από τα 6,58 δισ. δολάρια πέρυσι. Τα κέρδη ανά μετοχή υποχώρησαν στα 1,36 δολάρια από τα 1,96 δισ. δολάρια, και στα 1,42 δολάρια (χωρίς τα έκτακτα) από τα 2,10 δολάρια. Η εταιρεία αναβάθμισε το μέρισμά της κατά 4 σεντς ανά μετοχή, στα 90 σεντς.
«Αντιμετωπίζουμε προβλήματα από τα χαμηλά περιθώρια διύλισης του κλάδου και από την κατάσταση ασφάλειας στη Νιγηρία, η οποία συνεχίζει να πλήττει τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Peter Voser, ο οποίος αναμένεται να αποχωρήσει στο τέλος του 2013.
Ο ρυθμός παραγωγής της Shell διαμορφώθηκε στα 2,931 εκατ. βαρέλια πετρελαίου και ισοδύναμου πετρελαίου ημερησίως για το τρίμηνο, χαμηλότερα 3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
 
http://www.energypress.gr/news/Shell:-To-ayxhmeno-kostos-diylishs-erixe-31-ta-kerdh-g-trimhnoy

No comments: