Thursday 31 October 2013

Στην κορυφή των πιο δυνατών ρωσικών brands η Gazprom

Στην κορυφή της ετήσιας κατάταξης των πιο δυνατών ρωσικών brands, με συνολική αξία που αποτιμάται σχεδόν όσο και οι 20 από τις 40 εταιρείες που αξιολόγησε ο αμερικανικός οίκος Interbrand, δεσπόζει η Gazprom.

Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, η αξία του ρωσικού κολοσσού φυσικού αερίου φτάνει τα 1,2 τρισ. ρούβλια (37,4 δισ. δολάρια ), συνυπολογίζοντας τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας σε όλους τους τομείς και όχι μόνο στην ενέργεια.
Στο top 10 της λίστας περιλαμβάνονται και οι τηλεπικοινωνιακοί κολοσσοί MTS και Beeline, με αξία 192 δισ. ρούβλια (6 δισ. δολάρια) και 155 δισ. ρούβλια (4,8 δισ. δολ.) αντίστοιχα. Ακολουθούν άλλη μία τελεπικοινωνιακή, η Megafon, η εταιρεία εξόρυξης άνθρακα Norilsk Nickel, η κρατική τράπεζα Sberbank, οι πετρελαϊκές  TNK, LUKoil και Tatneft και η ζυθοποιία Baltika. Οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες καταλαμβάνουν το 19% των καταχωρήσεων στη λίστα , οι πετρελαϊκές το 11% και οι εταιρείες μεταλλουργίας το 7%.
Ο οίκος Interbrand είναι περισσότερο γνωστός για το ετήσιο Best Global Brands, την παγκόσμια κατάταξη δηλαδή των εταιρειών, η οποία δημοσιεύεται κάθε χρόνο από το 2000, και φέτος κατέταξε στην κορυφή την Apple. Οι ρωσικές εταιρείες κρίθηκαν βάση τα περιουσιακά τους στοιχεία, αλλά και το όνομα και τη φήμη στην αγορά, καθώς και τις δυνατότητες κάθε εταιρείας για ανάπτυξη και μελλοντικά κέρδη.

http://www.energypress.gr/news/Sthn-koryfh-twn-pio-dynatwn-rwsikwn-brands-h-Gazprom

No comments: