Thursday 31 October 2013

Enel Green Power: 513 MW νέων έργων ΑΠΕ στη Νότια Αφρική

Το δικαίωμα υπογραφής συμβάσεων προμήθειας ενέργειας με την εταιρία κοινής ωφελείας της Νότιας Αφρικής, Eskom, για φωτοβολταϊκά 314 MW και αιολικά 199 MW (συνολική ισχύς 513 MW), χορηγήθηκε στην Enel Green Power, στο πλαίσιο του τρίτου γύρου του σχετικού προγράμματος της χώρας που αφορά την προμήθεια ενέργειας από ανεξάρτητους παραγωγούς (Renewable Energy Independent Power Producer Procurement Programme – REIPPPP).

Από τη συνολική ισχύ που χορηγήθηκε στο πλαίσιο του τρίτου γύρου, τα παραπάνω μεγαβάτ αντιπροσωπεύουν ποσοστά άνω του 65% στην περίπτωση των φωτοβολταϊκών και άνω του 25% στην περίπτωση των αιολικών.
Τα τέσσερα φωτοβολταϊκά έργα (Aurora, Tom Burke, Paleisheweul και Pulida) θα κατασκευαστούν σε περιοχές με την υψηλότερη συγκέντρωση ηλιακής ακτινοβολίας (όπως οι επαρχίες Free State και Limpopo) ενώ τα δύο αιολικά (Gibson Bay και Cookhouse) θα κατασκευαστούν στην επαρχία του Eastern Cape, η οποία χαρακτηρίζεται από υψηλό αιολικό δυναμικό. Τα έξι νέα έργα αντιπροσωπεύουν συνολική επένδυση της τάξης των 630 εκατ. ευρώ ενώ, σύμφωνα με την εταιρία, θα είναι σε θέση να παράγουν περισσότερες από 1.300 GWh ετησίως. 

http://www.energypress.gr/news/Enel-Green-Power:-513-MW-newn-ergwn-APE-sth-Notia-Afrikh

No comments: