Tuesday 15 October 2013

Και η ενέργεια στο πρωτόκολλο συνεργασίας Ελλάδας-Καζακστάν

Η ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας - Καζακστάν στου τομείς του εμπορίου, του τουρισμού, στην προσέλκυση επενδύσεων, στη συμμετοχή ελληνικών εταιρειών σε μεγάλα έργα υποδομής που υλοποιούνται στο Καζακστάν και στη μεταφορά τεχνογνωσίας, επικυρώθηκε με την υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας.

Τα θέματα αυτά απασχόλησαν την 2η Σύνοδο της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Οικονομικής (ΜΔΕ) και Τεχνολογικής Συνεργασίας Ελλάδας-Καζακστάν (14-15 Οκτωβρίου), που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, υπό την προεδρία των υφυπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας Δημήτρη Κούρκουλα και της Δημοκρατίας του Καζακστάν Αλεξέι Βολκόφ.
Στο πλαίσιο αυτής συζητήθηκαν θέματα προώθησης της συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών στους τομείς της ενέργειας, του περιβάλλοντος, των οδικών και αεροπορικών μεταφορών, της γεωργίας, της έρευνας και τεχνολογίας, του τουρισμού, της τυποποίησης και τέλος η συνεργασία στο επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Οι δύο συμπρόεδροι της ΜΔΕ, κκ Κούρκουλας και Βολκόφ, συνυπέγραψαν και το Πρωτόκολλο Συνεργασίας.
Επίσης, συζητήθηκαν οι προοπτικές των σχέσεων ΕΕ-Καζακστάν εν όψει της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ένωσης. Παράλληλα, συνεδρίασε η Μικτή Επιτροπή Διεθνών (Οδικών) Μεταφορών Ελλάδος-Καζακστάν, που ασχολήθηκε με την ενίσχυση του πλαισίου συνεργασίας στον τομέα των μεταφορών.
Στην ελληνική αντιπροσωπεία συμμετείχαν εκπρόσωποι των υπουργείων Εξωτερικών, Περιβάλλοντος - Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών - Μεταφορών & Δικτύων, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Οικονομικών, Τουρισμού και Πολιτισμού, καθώς και από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, τον ΣΕΒ, τον δήμο Αθηναίων και από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης.
Στην αντιπροσωπεία του Καζακστάν συμμετείχαν ο πρεσβευτής της Δημοκρατίας του Καζακστάν στην Ελλάδα Sergey Nurtayev, εκπρόσωποι των υπουργείων Βιομηχανίας και Νέων Τεχνολογιών, Αγροτικής Ανάπτυξης, Μεταφορών και Επικοινωνιών, Προστασίας του Περιβάλλοντος, και εκπρόσωπος του δήμου Αλμάτυ.

http://www.energypress.gr/news/Kai-h-energeia-sto-Prwtokollo-Synergasias-Elladas-Kazakstan

No comments: