Tuesday 15 October 2013

Κοινή σύσκεψη ΕΜΔΥΔΑΣ - ΠΟΜΗΤΕΔΥ; Από που βρωμάει το ψάρι; Το είδαμε και αυτό

Σε αρκετά social media βγήκε αναδημοσίευση κείμενο από την σελίδα του ΙΕΚΕΜ-ΤΕΕ το οποίο αναφέρει οτι έγινε κοινή σύσκεψη των ομοσπονδιών ΕΜΔΥΔΑΣ (Ένωση μηχανικών δημοσίων υπαλλήλων) και της ΠΟΜΗΤΕΔΥ (Πανελλήνια ομοσπονδία μηχανικών τεχνολογικής εκπαίδευσης δημοσίων υπαλλήλων).
Αν και είμαι νέος και ούτε ασχολούμαι πολύ με συνδικαλιστικά θέματα, τέτοια κοινή συνεδρίαση νομίζω είναι πρωτοφανής στα χρονικά. Πτυχιούχοι μηχανικοί ΤΕ κάθονται στο ίδιο τραπέζι με κάποια άτομα που είναι όχι απλά διπλωματούχοι (δεν κατηγορώ ούτε θεωρώ κακό το να είναι κάποιος διπλωματούχος μηχανικός) αλλά είναι εκπρόσωποι της ΕΜΔΥΔΑΣ, μιας ομοσπονδίας που στο παρελθόν έχει εκδόσει προσβλητικότατες και καυστηκότατες ανακοινώσεις με χαρακτηρισμούς για τον κλάδο των ΤΕΙ. Να θυμηθούμε τον χαρακτηρισμό ως τεχνικούς σε πάμπολλες ανακοινώσεις καθώς και πολλά άλλα.
Να θυμηθούμε μήπως μερικά trolls που έμπαιναν σε διάφορα forums και σελίδες κοινωτήτων των μηχανικών ΤΕ και τα έκαναν μπάχαλο προκαλώντας διαδικτυακό πόλεμο μεταξύ ΠΕ - ΤΕ.

Τώρα εν μέσω της οικονομικής δυσπραγίας και μετά από όλα όσα έχουμε περάσει, το είδαμε και αυτό. Πιστεύω πως κάτι βρωμάει σε όλο το θέμα, άποψη δεν θα εκφράσω γιατί δεν υπάρχουν αποδείξεις, αν και συνάδελφοι υποστηρίζουν οτι ο κλάδος ΤΕ γλύφει τους ΠΕ δημοσίου τομέα για να πάρει κανένα κοκαλάκι.

Το κείμενο βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο:

Να σχολιάσω και κάτι δικό μου επί της ανακοίνωσης:

Ο Δημόσιος Υπάλληλος σήμερα κινδυνεύει:
- να βρεθεί σε καθεστώς «διαθεσιμότητας» ή «κινητικότητας»
- να κριθεί «υπεράριθμος» ή «αναποτελεσματικός»  
- να καταργηθεί η οργανική θέση του ή ακόμα  και η Υπηρεσία του, απλά με ένα Προεδρικό Διάταγμα.
- να βαπτισθεί ως «επίορκος» σύμφωνα με το νέο πειθαρχικό δίκαιο, το οποίο αδικαιολόγητα έχει δραματικά αυστηροποιηθεί και με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς να του αναγνωρίζεται το τεκμήριο της αθωότητας, να τεθεί σε αργία και να βρεθεί  υποψήφιος για απόλυση.
Σε κάθε του βήμα βρίσκεται σε καθεστώς  εκφοβισμού και ανασφάλειας.
Στο ασφαλιστικό, μετά τις απώλειες των αποθεματικών τους από το χρηματιστήριο και τα δομημένα και μη ομόλογα και το «κούρεμα» του PSI τα Ασφαλιστικά Ταμεία οδηγούνται πλέον  στην κατάρρευση και οι ασφαλισμένοι σε συντάξεις πείνας και υποτυπώδεις  παροχές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Είναι πλέον νομοθετημένη και όχι τυχαία η εγγυημένη σύνταξη των 360€ αφού το συνταξιοδοτικό σύστημα δεν έχει πλέον κοινωνικό και αλληλέγγυο χαρακτήρα αλλά ανταποδοτικό σε σχέση με τις καταβαλλόμενες εισφορές.
Για τρία χρόνια έχουμε βιώσει με τον πιο άσχημο και επώδυνο τρόπο στο «πετσί» μας τρεις κυβερνήσεις και τρία Μνημόνια.

Ο ιδιωτικός υπάλληλος έχει βιώσει όλα τα παραπάνω στο δεκαπλάσιο. Σήμερα φυσικά διάβασα και κάτι το οποίο μου μοιάζει ανέκδοτο, ο δημόσιος υπάλληλος που μέχρι πρότεινος ταλαιπωρούσε με την γραφειοκρατία τον μηχανικό στις πολεοδομίες που εισέπρατε ένα σωρό παρανοϊκά επιδόματα και που έπεφτε σούζα μπροστά σε εγκυκλίους του ΤΕΕ για να δυσκολέψουν την δουλειά των μηχανικών ΤΕ, τώρα βιώνει όλα τα παραπάνω. Εντάξει αυτό να ακούσω και μετά το μόνο που θέλω είναι να πάω στον παράδεισο.

No comments: