Friday 18 October 2013

Από τη ΡΑΕ Κύπρου ο προϋπολογισμός του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας

Αφού οι διαβουλεύσεις μεταξύ ΡΑΕΚ, ΑΗΚ και ΔΣΜΚ δεν κατέληξαν σε συμφωνία, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ) αποφάσισε να ετοιμάσει και να υποβάλει τον προϋπολογισμό του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου (ΔΣΜΚ) για το έτος 2014 στο υπουργικό συμβούλιο για έγκριση.

Η ΡΑΕΚ σύμφωνα με το νόμο είναι υπεύθυνη για ετοιμασία του προϋπολογισμού του ΔΣΜΚ σε περίπτωση που οι διαβουλεύσεις μεταξύ της ΡΑΕΚ, της ΑΗΚ και του διευθυντή ΔΣΜΚ δεν οδηγήσουν σε συμφωνία.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η ΡΑΕΚ έλαβε υπόψη τις διαβουλεύσεις που έγιναν μεταξύ της ΑΗΚ, της ΡΑΕΚ και τον διευθυντή ΔΣΜΚ σχετικά με τον προϋπολογισμό του ΔΣΜΚ για το έτος 2014 σε συναντήσεις στις 12 Ιουλίου 2013 και 18 Σεπτεμβρίου 2013.
Αφού το διοικητικό συμβουλίου της ΑΗΚ στις 15 Οκτωβρίου 2013 αποφάσισε να μην εγκρίνει τον προϋπολογισμό του ΔΣΜΚ για το έτος 2014, η ΡΑΕΚ, αναφέρεται, έλαβε υπόψη την ανάγκη για ομαλή λειτουργία του ΔΣΜΚ ώστε να διασφαλίζεται η ασφαλής λειτουργία του συστήματος ηλεκτρισμού καθώς και η αντικειμενική και αμερόληπτη μεταχείριση των Χρηστών του Συστήματος με σκοπό τη διευκόλυνση του ανταγωνισμού.

http://www.energypress.gr/news/Apo-th-kypriakh-RAE-o-proypologismo-toy-Diaheiristh-Systhmatos-Metaforas-Hlektrikhs-Energeias

No comments: