Monday 14 October 2013

Υβριδικά συστήματα φωτοβολταϊκών - Κινητήρων πετρελαίου από την Proinso

Η PROINSO συνεχίζει να επενδύει αποφασιστικά στο δυναμικό εμπορίας και στον τομέα Ε&Α προκειμένου να προωθήσει την εμπορική εξάπλωση των υβριδικών συστημάτων Φωτοβολταϊκών-Κινητήρων Πετρελαίου, λύσεων που συνδυάζουν τη φ/β ενέργεια με συστήματα παραγωγής ενέργειας από κινητήρες πετρελαίου.

Η μονάδα έξυπνου ελέγχου FuelSaveController επιτρέπει ανά πάσα στιγμή –και ανάλογα με την ηλιακή ακτινοβολία και την παραγωγή φωτοβολταϊκής ενέργειας- να εναλλάσσεται η παραγωγή ενέργειας και να λαμβάνεται είτε από τον κινητήρα πετρελαίου είτε από την φ/β εγκατάσταση.  Έτσι, όταν ανιχνεύεται παραγωγή ηλιακής ενέργειας, το σύστημα σταματά αυτόματα τον κινητήρα πετρελαίου, με αποτέλεσμα να γίνεται εξοικονόμηση πετρελαίου, ενώ αποδίδει ταυτόχρονα φ/β ενέργεια. Με τον τρόπο αυτό η αποδιδόμενη ισχύς παραμένει απολύτως σταθερή ανά πάσα στιγμή και το σύστημα πετυχαίνει μεγάλη σταθερότητα στην παραγωγή ενέργειας.
Σχετικά με την εμπορική διανομή αυτών των συστημάτων, που έχουν εξαιρετική υποδοχή σε χώρες όπως η Ινδία, η PROINSO ανακοίνωσε ότι η Νότιος Αμερική, η Ασία και η Ωκεανία αποτελούν τις πρωταρχικές αγορές της. Έτσι, το καλοκαίρι που μας πέρασε, η εταιρεία παρουσίασε τα υβριδικά της συστήματα Φωτοβολταϊκών-Κινητήρων Πετρελαίου στα κυριότερα ραντεβού του κλάδου των ΑΠΕ σε Βραζιλία, Ιαπωνία και Ινδία. Για την εμπορική διανομή και εγκατάσταση αυτών των συστημάτων, η PROINSO διαθέτει επιπλέον τη συνεργασία των 2.407 Εξουσιοδοτημένων Εγκαταστατών του Διεθνούς της Δικτύου, το οποίο είναι παρόν στις πέντε ηπείρους.
Τα υβριδικά συστήματα Φωτοβολταϊκών-Κινητήρων Πετρελαίου της PROINSO αποτελούνται από φ/β πλαίσια που κατασκευάζουν κορυφαίες μάρκες της αγοράς, από τριφασικούς ή κεντρικούς μετατροπείς SMA, την μονάδα έξυπνου ελέγχου SMA Fuel Save Controller και τις δομές της MECASOLAR. Επιπλέον, η PROINSO αναλαμβάνει τη διαστασιοποίηση του συστήματος έτσι ώστε η εγκατεστημένη φ/β ισχύς σε kWp να ανταποκρίνεται στην ισχύ σε kVA του κινητήρα πετρελαίου.
Οι προτεινόμενες λύσεις Φωτοβολταϊκών-Κινητήρων Πετρελαίου της PROINSO προσαρμόζονται σε κινητήρες πετρελαίου με ισχύ που ξεκινά από 300 kVA, για τους οποίους επαρκεί μία φ/β εγκατάσταση 210 kWp, και φθάνει μέχρι τα 6 MVA, όπου απαιτείται η εγκατάσταση φ/β πλαισίων ισχύος περίπου 4,1 MWp. Η λύση αυτή επιτρέπει την ταυτόχρονη λειτουργία 5 κινητήρων σε παράλληλη διάταξη.

 “Τα κυριότερα πλεονεκτήματα αυτών των συστημάτων –υπογραμμίζουν οι εκπρόσωποι της PROINSO- είναι ότι επιτρέπουν τη μείωση κατανάλωσης πετρελαίου, με την επακόλουθη εξοικονόμηση χρηματικών πόρων, και ότι συνεισφέρουν στη μείωση των εκπομπών CO2 στην ατμόσφαιρα”. Υπό την έννοια αυτή, τα συστήματα Φωτοβολταϊκών-Κινητήρων Πετρελαίου της PROINSO μπορούν να εξοικονομήσουν ποσότητες που ξεκινούν από 66.000 λίτρα/έτος για κινητήρες 300 kVA με μία φ/β εγκατάσταση 210 kWp που λειτουργεί 365 ημέρες το χρόνο,ανάλογα με την ηλιακή ακτινοβολία της τοποθεσίας της εγκατάστασης, την ισχύ και τις ώρες λειτουργίας του κινητήρα.
“Η χρήση αυτών των συστημάτων μας επιτρέπει, ακόμη, να αποφεύγουμε την έκθεση στις αυξήσεις τιμών των καυσίμων και στις ελλείψεις στην προσφορά, χάρη στην βελτιστοποίησή τους”, προσθέτουν.

‘Οπως μπορούμε να παρατηρήσουμε στο παρακάτω γράφημα, η εξοικονόμηση και η απόσβεση της επένδυσης διαφέρουν ανάλογα με την ακτινοβολία της περιοχής εγκατάστασης και το κόστος του λίτρου του πετρελαίου στη χώρα, περιλαμβανομένου του κόστους μεταφοράς των καυσίμων στην τοποθεσία του κινητήρα. Έτσι, για παράδειγμα, με κόστος πετρελαίου 1,6 €/λίτρο, θα έχουμε απόσβεση σε 2 έως 4 χρόνια αν η εγκατάσταση τοποθετηθεί σε περιοχές ακτινοβολίας από 1800 kWh/kWp (5,48 kWh/m2*ημέρα) έως 1200 kWh/kWp (3,65 kWh/m2*ημέρα).
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΥΒΡΙΔΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ-ΚΙΝΗΤΗΡΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΤΗΣ PROINSO
  • Ισχύς από 300 kVA έως 6 MVA.
  • Φ/Β απόδοση που φθάνει το 60% της μέγιστης δυναμικότητας των γεννητριών πετρελαίου (λειτουργία σε παράλληλη διάταξη).
    • Μέχρι και 5 γεννήτριες εν παραλλήλω.
    • Περιλαμβάνουν υψηλής ποιότητας Φ/Β πλαίσια, μετατροπείς SMA και κιτ Fuel Save Controller, Δομές MecaSolar για Εγκατάσταση σε Στέγες (Όλα τα προϊόντα έχουν ισχυρή τραπεζική υποστήριξη).
    • Μπορούν να συνδυασθούν με μετατροπείς SMA Μοντ. Sunny Central CP-XT και Sunny Tripower.
    • Τάση από 110 έως 240 VAC (50 … 60 Hz).
 ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Χάρη στην έξυπνη τεχνολογία του συστήματος, η φ/β εγκατάσταση μπορεί να ενσωματωθεί τέλεια στο δίκτυο των γεννητριών. Ένα υβριδικό σύστημα Φωτοβολταϊκών-Κινητήρων Πετρελαίου παράγει ενέργεια με χαμηλότερο κόστος και είναι πιο αποδοτικό από τις απλές γεννήτριες καυσίμων.
  • Μείωση κόστους κατανάλωσης καυσίμων.
  • Μειωμένος κίνδυνος από αύξηση στις τιμές των καυσίμων ή ελλείψεις στην προσφορά χάρη στην βελτιστοποίηση του προγραμματισμού.
  • Φερέγγυα και απρόσκοπτη παροχή ενέργειας 24 ώρες τη μέρα, όλες τις μέρες του χρόνου, με ένα συνδυασμό φ/β παραγωγής και γεννητριών πετρελαίου.
  • Δυνατότητα χρήσης των ήδη εγκατεστημένων γεννητριών πετρελαίου, προσαρμόζοντας την εγκατάσταση στην ήδη υπάρχουσα.
  • Σημαντική μείωση/εξοικονόμηση στην ετήσια κατανάλωση πετρελαίου, χαμηλότερα κόστη συντήρησης των γεννητριών πετρελαίου χάρη στη μειωμένη χρήση τους και δυνατότητα ακόμη και εξάλειψης μερικών από αυτές.
  • Επιμήκυνση της ωφέλιμης ζωής των γεννητριών χάρη στο χαμηλότερο φόρτο εργασίας τους.
  • Δεν απαιτείται αποθήκευση της ενέργειας (είναι προαιρετικό).
  • Μεγαλύτερη ασφάλεια και ποιότητα παροχής ενέργειας για τα μηχανήματα/τις εργασίες σας.
  • Χαμηλότερο κόστος ηλεκτρισμού, με αποτέλεσμα μικρότερα κόστη παραγωγής/λειτουργίας.
  • Συμβάλλουν στην τήρηση των Υποχρεώσεων Αγοράς Ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές (RPO, τα αρχικά στα αγγλικά).
  • Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την απόκτηση Πιστοποιητικών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (REC, τα αρχικά στα αγγλικά) για συναλλαγές στην Αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας.
http://www.energypress.gr/news/Ybridika-systhmata-Fwtoboltaikwn-Kinhthrwn-Petrelaioy-apo-thn-Proinso

No comments: