Friday 25 October 2013

Schneider Electric: Υποχώρησαν οι πωλήσεις στο γ' τρίμηνο

Υποβάθμισε τις προσδοκίες για τα κέρδη επί του συνόλου της χρήσης του 2013 η γαλλική Schneider Electric, αφού οι πωλήσεις γ΄ τριμήνου υποχώρησαν 3,2%.

Η εταιρεία δήλωσε ότι οι πωλήσεις της υποχώρησαν στα 5,9 δισ. ευρώ στο γ΄ τρίμηνο, χαμηλότερα από τα 6,1 δισ. ευρώ στην αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Αφαιρουμένων των επιδράσεων από τις νομισματικές μεταβολές και τις πρόσφατες συγχωνεύσεις και εξαγορές, οι πωλήσεις αυξήθηκαν 0,7% στο γ΄ τρίμηνο.
Αν και οι δραστηριότητες στην Κίνα και στις ΗΠΑ είναι ακόμη έντονες, η δραστηριότητα της εταιρείας στη Δυτική Ευρώπη παραμένει «πολύ άσχημη», δήλωσε ο Οικονομικός Διευθυντής, Emmanuel Babeau. Πρόσθεσε ότι η βαριά υποτίμηση του νομίσματος σε χώρες όπως η Ινδία και η Ινδονησία οδήγησε σε μείωση των βιομηχανικών επενδύσεων.
Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία δήλωσε πως περιμένει τώρα η αύξηση των εσόδων, αφαιρουμένων των επιδράσεων από τις νομισματικές μεταβολές και τις πρόσφατες εξαγορές και συγχωνεύσεις, να είναι «σταθερή ή περιορισμένη» το 2013. Η προηγούμενη πρόβλεψη της εταιρείας ήγαν τια «χαμηλή μονοψήφια ανάπτυξη».
Η εταιρεία επανδιατύπωσε ότι το προσαρμοσμένο περιθώριο των EBITDA για το 2013 θα είναι «σταθερό ή ελαφρώς προς τα άνω» σε «σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία».

http://www.energypress.gr/news/Schneider-Electric:-Ypohwrhsan-oi-pwlhseis-sto-g-trimhno

No comments: