Monday 12 September 2011

Π.Τζαννετάκης: «Περιμένουμε σύντομα να βγει το Λιβυκό πετρέλαιο στις αγορές»

Την εκτίμηση ότι το λιβυκό πετρέλαιο πρόκειται να βγει σύντομα στις αγορές εξέφρασε στο πρακτορείο Bloomberg ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Μότορ Όιλ κ. Πέτρος Τζαννετάκης. Ο ίδιος στάθηκε ιδιαίτερα στο ότι η εταιρεία είναι πλέον κατά 70% εξαγωγική και επεσήμανε ότι στην Ελλάδα, παρά την κρίση, υπάρχει υγιής επιχειρηματικότητα.

Το παρών και μάλιστα με δεκάδες ραντεβού έδωσε η Μότορ Όιλ στο roadshow ελληνικών εταιρειών που οργανώθηκε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας στο Λονδίνο, υπό την αιγίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Και στο περιθώριο των παρουσιάσεων, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Πέτρος Τζαννετάκης έδωσε τηλεοπτική συνέντευξη στο πρακτορείο Bloomberg, μιλώντας για τις εξελίξεις σε σχέση τόσο με την ενέργεια όσο και με την ελληνική οικονομία.

“Πιστεύω ότι το λιβυκό πετρέλαιο θα βγει σύντομα στις ευρωπαϊκές αγορές”, ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Τζαννετάκης. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είναι κοινή διαπίστωση πως σταδιακά το νέο καθεστώς αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και για τα εμπορικά ζητήματα. Οπότε, συμπέρανε, είναι λογικό να περιμένουμε σύντομα εξελίξεις, όχι μόνο ως προς την διοχέτευση του λιβυκού πετρελαίου προς την Ευρώπη, αλλά και ως προς την πώληση προϊόντων προς το λιβυκό κράτος.

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Μότορ Όιλ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι και ο ελληνικός όμιλος πουλά προϊόντα στη Λιβύη. “Είμαστε ένα διυλιστήριο με εξαγωγικό προσανατολισμό”, τόνισε, “καθώς το 70% της παραγωγής μας διοχετεύεται, πλέον, στο εξωτερικό”. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Μότορ Όιλ προσπαθεί να εκμεταλλευθεί ακριβώς τη γεωγραφική θέση της χώρας, η οποία αποτελεί πλεονέκτημα για έξοδο προς άλλες αγορές.

“Παρά την κρίση, υπάρχει στην Ελλάδα μια υγιής επιχειρηματική κοινότητα, η οποία λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία κάτω από δύσκολες συνθήκες. Εάν εκμετάλλεύεσαι την θέση της χώρας, έχεις ένα σταθερόεπιχειρηματικό μοντέλο και επικεντρώνεσαι σε αυτό που κάνεις καλά, τότε υπάρχει περιθώριο για να τα καταφέρεις”, εκτίμησε ο κ. Πέτρος Τζαννετάκης.

 Δείτε το βίντεο της συνέντευξης εδώ http://www.youtube.com/watch?v=ExhCdCc4VDo

http://www.energia.gr/article.asp?art_id=49950 

No comments: