Friday 27 September 2013

Μειώνει τις εισαγωγές ρωσικού αερίου η Βουλγαρία

Τη μείωση των εισαγωγών φυσικού αερίου από τη Ρωσία στο 50% της ετήσιας κατανάλωσης μέσα σε πέντε χρόνια σχεδιάζει η Βουλγαρία, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας Ρόσεν Πλέβνελιεφ, σε συνέντευξή του στο "Bloomberg".
Η διαμάχη μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας το 2009, που έκοψε τη ροή φυσικού αερίου στη Βουλγαρία για δύο εβδομάδες, υπογράμμισε την ανάγκη για μεγαλύτερη (ενεργειακή) ανεξαρτησία, πρόσθεσε ο κ. Πλέβνελιεφ.
Η Βουλγαρία, το φτωχότερο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λαμβάνει το 87% του φυσικού αερίου από τη Ρωσία και "επιδιώκει σύνδεση με τον σχεδιαζόμενο αγωγό Trans Adriatic Pipeline (TAP), ο οποίος θα μεταφέρει δέκα δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, ανά έτος, από την Τουρκία στην Ιταλία" είπε ο Βούλγαρος πρόεδρος.
"Σε πέντε έτη θα θέλαμε να δούμε τουλάχιστον το 50% της κατανάλωσης φυσικού αερίου στη χώρα να προέρχεται από διαφορετικές και διαφοροποιημένες πηγές" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλέβνελιεφ. Σύμφωνα με τον ίδιο, η χώρα έχει δυναμική να καταγράψει ρυθμό ανάπτυξης που θα κυμαίνεται από 4% μέχρι 6%.

http://www.energypress.gr/news/Meiwnei-tis-eisagwges-rwsikoy-aerioy-h-Boylgaria

No comments: