Monday 23 September 2013

Privacy policy - Usage terms



Privacy policyUsage terms
Πολιτική προσωπικών δεδομένων – Όροι χρήσης

α. Τα παρακάτω αφορούν τους Έλληνες χρήστες του διαδικτύου που διαβάζουν το blog και κοιτάνε τα κείμενά μας.
β. Στο εξής όπου «blog» είναι το http://energy-engineer.blogspot.gr

1. Πολιτική προσωπικών δεδομένων.

1α. Ασφάλεια δημοσιευόμενων πληροφοριών από χρήστες.

Οι servers στους οποίους τρέχει το blog ανήκουν στην Google, παρεμπιπτόντως οποιαδήποτε δική σας πληροφορία δημοσιεύσετε εδώ δεν αποθηκεύεται σε δικό μου server αλλά σε διακομιστές της Google.
Ως διαχειριστική ομάδα του blog δεν πρόκειται ποτέ και για κανέναν λόγο να χρησιμοποιήσουμε πληροφορίες που πιθανόν θα γράψει κάποιος σε σχόλιο ούτε και θα τις παρέχουμε σε τρίτα πρόσωπα.
Ως χρήστες των υπηρεσιών του blogger και της Google καθώς και διαχειριστής του blog, δεν πρόκειται ποτέ και για κανέναν λόγο να χρησιμοποιήσω πληροφορίες χρηστών οι οποίοι είναι εγγεγραμμένα μέλη του blog (ακόλουθοι) και χρησιμοποίησαν την διεύθυνση:


για να εγγραφούν ως ακόλουθοι (followers) του blog.

Γενικά η πληροφορία που δημοσιεύεται από εσάς στο blog, αφορά εσάς και την δημοσιεύεται με δική σας ευθύνη.

1β. Ασφάλεια δημοσιευόμενων πληροφοριών από τον διαχειριστή.

Στο blog υπάρχουν δύο βασικές κατηγορίες δημοσιεύσεων. Τα δικά μας πρωτότυπα άρθρα και κείμενα τα οποία βρίσκονται δημοσιευμένα στον παρακάτω σύνδεσμο:


Ο οποίος στο γραφικό περιβάλλον του blog φέρει τον τίτλο «Δικά μας άρθρα και έρευνες». Σε αυτή την κατηγορία δεν αναφέρουμε συνήθως πηγές γιατί τα κείμενα τα έχουμε γράψει εμείς.

Στην δεύτερη κατηγορία είναι ειδήσεις και κείμενα της αγοράς ενέργειας τα οποία είναι αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες του ελληνικού και διεθνούς web. Σε αυτές αναγράφεται πάντα και η αρχική πηγή από την οποία πάρθηκε το κείμενο.

Η διαχειριστική ομάδα του blog φροντίζει στο μέτρο του δυνατού για την αξιοπιστία και επαλήθευση όσων πληροφοριών που αναδημοσιεύονται. Πολλές πληροφορίες προέρχονται από ομιλίες διακεκριμένων ατόμων επιστημόνων και παραγόντων της δημόσιας διοίκησης, οι πληροφορίες που αναδημοσιεύονται σε τέτοιες περιπτώσεις δεν μπορούν να τροποποιηθούν ακόμα και αν είναι λάθος, διότι αποτελούν προσωπικές απόψεις κάποιων ανθρώπων.
Την ευθύνη για το τι αναφέρεται σε κείμενο που προέρχεται από αναδημοσίευση από άλλη ιστοσελίδα, την φέρει κυρίως η αρχική ιστοσελίδα που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά και όχι το blog.

2. Όροι χρήσης.

2α. Ύφος των δημοσιευμένων αναρτήσεων.

Η διαχειριστική ομάδα του blog προσπαθεί στο μέτρο του δυνατού να μην προσβάλλει φυσικά και νομικά πρόσωπα στις αναφορές της με δικά της κείμενα. Παρά ταύτα επειδή άνθρωποι είμαστε και όχι μηχανές, σε ορισμένα δικά μας κείμενα μπορεί να φανούμε προκλητικοί εξαιτίας της αγανάκτησης. Δεν δημοσιεύουμε υβριστικές αναρτήσεις και κείμενα πλην απειροελάχιστων εξαιρέσεων (περίπτωση άλλης ιστοσελίδας που μας κατηγορούσε και προσβλητικών emails που λάβαμε και εν συνεχεία απαντήσαμε με post μέσα στο blog). Εδώ να τονίσουμε το εξής, αρνητική κριτική δεν σημαίνει ύβρεις χυδαιότητες ακραίο λόγο ή προσβολές, όπως έγινε αντιληπτό λοιπόν, κριτική θα ασκούμε προς οποιονδήποτε και οτιδήποτε με ευγενικό τρόπο.

2β. Επιτρεπτά και μη επιτρεπτά σχόλια.

Το ίδιο ακριβώς προσπαθούμε να τηρήσουμε και για τα σχόλια των χρηστών.

Σε περίπτωση που χρήστης αφήσει σχόλιο με υβριστικό περιεχόμενο κατά του διαχειριστή ή κατά κάποιου δημοσίου προσώπου θα διαγράφεται μόλις γίνει αντιληπτό από τον διαχειριστή.
Σε περίπτωση που κάποιος αφήσει σχόλιο με υβριστικό ή συκοφαντικό περιεχόμενο κατά προσώπων εταιρειών και δημοσίων φορέων και οργανισμών, τότε ο διαχειριστής το διαγράφει άμεσα για αποφυγή νομικών επιπτώσεων κατά του blog από τα θιγόμενα άτομα.

Σχόλια με spamming και διαφήμιση προϊόντων άσχετων με την ενέργεια όπως και μηνύματα από bots, εντοπίζονται από αυτόματο σύστημα και διαγράφονται άμεσα.
Εξαίρεση: Μπορούμε να αφήσουμε κάποιο σχόλιο χρήστη εφόσον θέλει με ευγένεια και μας ζητήσει να διαφημίσει την σελίδα του. Αυτό όμως δεν θα γίνεται επιτρεπτό σε συνεχόμενες φορές.

Όποιος έχει εντοπίσει σχόλια που πιστεύει ότι πρέπει να διαγραφούν ή διέφυγαν της προσοχής του διαχειριστή, μπορεί να στείλει ένα email στο energyservice1@gmail.com

2γ. Πολιτικές διαγραφής αναρτήσεων.

Εφόσον θεωρείτε πως κάποια ανάρτηση της διαχειριστικής ομάδας του blog, είναι προσβλητική για το πρόσωπό σας ή κάτι που πιστεύετε εσείς ή την ιδεολογία σας, τότε μπορείτε να ζητήσετε να την διαγράψουμε.
Αυτό ισχύει είτε η ανάρτηση αφορά τα αναδημοσιευμένα κείμενα από άλλες ιστοσελίδες, είτε τα δικά μας πρωτότυπα άρθρα και κείμενα.

2δ. Διαδικασία υποβολής αιτήματος και διαγραφής ανάρτησης.

α. Θα αποστείλετε email στο energyservice1@gmail.com.
β. Θα μας αναφέρετε το link / url της συγκεκριμένης ανάρτησης καθώς και την αιτιολογία για την οποία θέλετε να γίνει διαγραφή.
γ. Θα εξετάσουμε την αιτιολογία σας και αν είναι κάτι σοβαρό τότε θα διαγράψουμε την ανάρτηση.
δ. Στην περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί το αίτημά σας για διαγραφή και παρά ταύτα επιμένετε, τότε παρακαλούμε να μας ξαναστείλετε το αίτημά σας αλλά θα αναφέρετε και το ονοματεπώνυμό σας μέσα (αυτό δεν είναι κάτι υποχρεωτικό για εσάς, αλλά αν υπάρχει κάποιο σοβαρό θέμα και θέλετε να το δούμε και εμείς σοβαρά, πρέπει να κάνετε το παραπάνω). Τα στοιχεία σας δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για κάποιο σκοπό ούτε να παραχωρηθούν σε τρίτους.
ε. Αν και πάλι δεν θεωρήσουμε ικανοποιητική την αιτιολογία μπορεί να μην διαγραφεί η δημοσίευση.
 
Εξαιρέσεις:

Μην μας στείλετε απειλές/βρισίδι γιατί δεν θα επιφέρετε κανένα αποτέλεσμα..
Email του στυλ dikigoros1950@yahoo.gr που θα λένε ότι θα μας κάνουν μήνυση κτλ. επίσης πηγαίνουν στο καλάθι αχρήστων.

No comments: