Friday 25 October 2013

ΤΡΙΟΔΟΣ: Ενίσχυση συστημάτων φ/β πάρκων. Τροποποίηση σταθερών τμημάτων σε κινούμενα

Στην Ελλάδα κατασκευάστηκαν φωτοβολταϊκά πάρκα, που για διάφορους λόγους δεν δόθηκε η πρέπουσα βαρύτητα όσον αφορά στις βάσεις στήριξης, οι οποίες χωρίς καμμιά αμφιβολία αποτελούν το σημαντικότερο στοιχείο για τη μακροβιότητα ενός φ/β πάρκου, εκτιμά η ΤΡΙΟΔΟΣ.

Σύμφωνα με την εταιρεία, έχουν αναφερθεί δυστυχώς περιπτώσεις πολλών έργων στα οποία οι βάσεις στήριξης, είτε έχουν παραμορφωθεί, είτε έχουν αποκολληθεί απο το έδαφος, αποτέλεσμα κακής εφαρμογής των Ευρωκωδίκων και του Νέου Αντισεισμικού κανονισμού(ΝΕ.Α.Κ.).Η εταιρεία «ΤΡΙΟΔΟΣ Α.Ε.» από το 2010 προσφέρει στην ελληνική και διεθνή αγορά τα καινοτόμα συστήματα στήριξης φωτοβολταικών πάρκων heliostree.
Αξιοποιώντας την εμπειρία της σε μελέτες και κατασκευές βάσεων στήριξης αναλαμβάνει τον πλήρη στατικό έλεγχο και ενίσχυση των βάσεων στήριξης του έργου. Συγκεκριμένα, γίνεται ενδελεχής στατικός έλεγχος της βάσης στήριξης του έργου ως προς την πλήρη εφαρμογή και συμμόρφωση των κανονισμών ΝΕ.Α.Κ. και Ευρωκωδίκων λαμβάνοντας υπόψη όπως και απαιτείται βάσει των κανονισμών την θέση και το είδος του εδάφους του έργου, παραδίδοντας στην συνέχεια σχετική αναφορά. Ταυτόχρονα η εταιρεία προτείνει και αναλαμβάνει τις τυχόν απαιτούμενες ενισχύσεις της βάσης στήριξης του έργου.
Πέραν αυτών αναλαμβάνει και την τροποποίηση του σταθερού συστήματος στήριξης του έργου σε κινούμενο (ενός άξονα) με δυνατότητα τηλεματικής αλλαγής των κλίσεων των τραπεζιών του πάρκου σας σε περίπτωση ύπαρξης σκιάσεων ή επίτευξης βέλτιστης απόδοσης.
 
http://www.energypress.gr/news/TRIODOS:-Enishysh-systhmatwn-f-b-parkwn.-Tropopoihsh-statherwn-tmhmatwn-se-kinoymena

No comments: