Friday 25 October 2013

Deutsche Bank: «Με το δεξί» θα μπει το 2014 για τα φ/β

Χρονιά ανάκαμψης θα είναι το 2014 για τη βιομηχανία των φωτοβολταϊκών, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η Deutsche Bank (DB).

Παρότι τα επίσημα στοιχεία φορέων και επιχειρήσεων δεν επιβεβαιώνουν ακόμη την εν λόγω πρόβλεψη, σύμφωνα με έρευνα που βασίστηκε στις απαντήσεις των μεγαλύτερων φ/β παραγόντων που βρέθηκαν σε κλαδικό συνέδριο στις ΗΠΑ, το 2014 οι εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών θα φτάσουν τα 45-50 GW παγκοσμίως.
Και ενώ η Ευρώπη θα συνεχίσει να διάγει βαθιά περίοδο συγχωνεύσεων, οι αναδυόμενες αγορές -κυρίως της Νότιας Αμερικής και της Μέσης Ανατολής- θα αναλάβουν τα ηνία, σημειώνοντας τις περισσότερες φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις.
Σύμφωνα με την DB, υψηλό μερίδιο αγοράς θα εξακολουθήσουν να κατέχουν Κίνα και Ιαπωνία, μέσω των Yingli Green και Trina Solar, που θα παραμείνουν οι top εταιρείες του κλάδου. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα εκτιμούν ότι, στα τέλη του 2013, η Κίνα θα έχει εγκαταστήσει περί τα 8-9 GW.
Όσον αφορά στη διαμόρφωση τιμών των πάνελ, η Deutsche Bank εκτιμά ότι αναμένεται να παραμείνουν σταθερές στην Ιαπωνία και να αυξηθούν ελαφρώς στην Κίνα. Το γεγονός αυτό θα βοηθήσει αρκετές εταιρείες να ξαναγίνουν ανταγωνιστικές και να αυξήσουν την παραγωγική τους ικανότητα.

http://www.energypress.gr/news/DB:-Me-to-dexi-tha-mpei-to-2014-gia-ta-f-b

No comments: