Thursday 26 September 2013

Ανεξάρτητος μελετητής πραγματοποιεί εσωτερικό έλεγχο στο ΛΑΓΗΕ

Την κατάρτιση μελέτης που να αξιολογεί τον τρόπο λειτουργίας του ΛΑΓΗΕ και κυρίως τη διαχείριση των εσόδων και των πληρωμών του, έχει αναθέσει σε ανεξάρτητο εξωτερικό μελετητή, σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, η διοίκηση του ΛΑΓΗΕ.

Αντικειμενικός στόχος της κίνησης αυτής είναι να απαντηθούν κατά τρόπο αντικειμενικό και αξιόπιστο οι ανησυχίες, αμφισβητήσεις ή και καταγγελίες των συναλλασσόμενων με τον ΛΑΓΗΕ όσον αφορά τη διαχείριση των πληρωμών και τη δημιουργία του περίφημου ελλείμματος του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ. «Ο Λειτουργός τηρεί με απόλυτη συνέπεια όσα προβλέπει το θεσμικό πλαίσιο. Άλλο όμως να το λέμε εμείς και άλλο να το πιστοποιεί ένας ανεξάρτητος μελετητής» δηλώνουν στο energypress αρμόδια στελέχη του ΛΑΓΗΕ.
Υπενθυμίζεται ότι οι καθυστερήσεις στις πληρωμές των παραγωγών ΑΠΕ λόγω της έλλειψης ρευστότητας του ΛΑΓΗΕ, αλλά και η διόγκωση του ελλείμματος του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ, έχει οδηγήσει κάποιους από τους φορείς (ειδικά των φωτοβολταϊκών) στο να θέτουν θέμα διαχείρισης των κονδυλίων του Ειδικού Λογαριασμού και να ζητούν να μπεί εισαγγελέας να διερευνήσει τη ροή των χρημάτων σε βάθος χρόνου, όσον αφορά τα έσοδα και τις πληρωμές.

http://www.energypress.gr/news/Anexarthtos-melethths-eleghei-ta-endotera-toy-LAGHE

No comments: