Thursday 26 September 2013

Στην αγορά της Τουρκίας εισέρχεται η San Leon Energy

Στον σχιστόλιθο της Ανατολικής Ευρώπης επικεντρώνεται η βρετανική San Leon Energy. Για το λόγο αυτό αγόρασε τα ¾ της Alpay Enerji AS ώστε να «υποστηρίξει» τις γεωτρήσεις στην Πολωνία.
Επιπροσθέτως, η εταιρεία με μια συμφωνία 4 εκατ.
δολαρίων αγόρασε 16 συμβατικές άδειες πετρελαίου στην Τουρκία, που θα τις αποφέρουν κέρδη 3 εκατ. δολ. μηνιαίως από τις αρχές του 2014, ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Λονδίνο.
Οι ExxonMobil, Marathon Oil και Talisman Energy έχουν αποσυρθεί από τις έρευνες σχιστολίθου στην Πολωνία, μετά την αποτυχία τους να αντλήσουν ποσότητες εμπορικά εκμεταλλεύσιμες.
Η Πολωνία κατέχει τα μεγαλύτερα αποθέματα σχιστολιθικού αερίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ικανά να της προσδώσουν ενεργειακή ανεξαρτησία τουλάχιστον 50 ετών, σημειώνει το πολωνικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.
«Η Τουρκία είναι μια αρκετά ελκυστική αγορά για εμάς με αποδεδειγμένα μεγάλα αποθέματα σχιστόλιθου, τα οποία να μας φέρουν άμεσα κέρδος. Θα προχωρήσουμε τόσο, ώστε να καταφέρουμε να χρηματοδοτούμαστε από τις δικές μας ταμειακές ροές και να μην λειτουργούμε υπό πίεση», δήλωσε ο πρόεδρος της San Leon Energy, Oisin Fanning.

http://www.energypress.gr/news/Sthn-agora-ths-Toyrkias-eiserhetai-h-San-Leon-Energy

No comments: