Thursday 16 February 2012

Συναντήσεις Μανιάτη με αραβικές εταιρίες για τα πετρέλαια

Συναντήσεις με στελέχη ενεργειακών εταιρειών θα πραγματοποιήσει κατά την επίσκεψη του στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) την Κυριακή 19 και την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, προσκεκλημένος του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών και Διευθύνοντα Συμβούλου του ενεργειακού ομίλου Masdar, Dr. Sultan Al Jaber.

Στόχος της επίσκεψης είναι η προσέλκυση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εταιρειών των ΗΑΕ στους διαγωνισμούς για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Ελλάδα που έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί. Για το λόγο αυτό, θα έχει συναντήσεις επίσης με τον Carl Sheldon, Διευθύνοντα Σύμβουλο της ενεργειακής εταιρείας TAQA με διεθνή παρουσία σε τουλάχιστον 41 χώρες, καθώς και τον Suhail Al Mazrouei, επικεφαλής της εταιρείας εκμετάλλευσης κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου Mubadala Oil & Gas.

Σημαντική κρίνεται και η ενίσχυση της συνεργασίας σε ακαδημαϊκό επίπεδο καθώς Έλληνες φοιτητές ήδη συμμετέχουν στα μεταπτυχιακά προγράμματα του Ινστιτούτου Masdar για την Επιστήμη και την Τεχνολογία με έμφαση σε ενεργειακά θέματα.

http://www.energypress.gr/news/Synanthseis-Maniath-me-arabikes-etairies-gia-ta-petrelaia

No comments: