Monday 20 February 2012

Η PROINSO προμηθεύει συστήματα για φωτοβολταϊκά 50 kW στην Κολομβία

Η PROINSO –εταιρεία εξειδικευμένη στη διανομή ηλιακών στοιχείων, μετατροπέων, ιχνηλατών και σταθερών πλαισίων για ηλιακές φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις τόσο εδάφους όσο και σε στέγες- προμήθευσε πρόσφατα υλικά για 10 αυτόνομες ηλιακές φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις ισχύος 50 kW που θα γίνουν σε διάφορες περιοχές της Κολομβίας.

Πιο αναλυτικά, η εταιρεία προμήθευσε ηλιακά στοιχεία και μετατροπείς SMA για διάφορα ηλιακά πάρκα στην πρωτεύουσα Μπογκοτά και στα περίχωρά της. Επί του παρόντος η PROINSO έχει 6 Εξουσιοδοτημένους Εγκαταστάτες στην Κολομβία, ενσωματωμένους στο Διεθνές της Δίκτυο.

Όπως δηλώνουν εκπρόσωποι της εταιρείας, οι τελευταίες πωλήσεις στην Κολομβία εντάσσονται στη στρατηγική του σταθερού προσανατολισμού της σε αναδυόμενες αγορές όπως είναι η Αυστραλία, η Νότιος Αφρική, η Ινδία, το Μεξικό, η Βραζιλία, χώρες στις οποίες η PROINSO θα έχει ισχυρή παρουσία κατά τη διετία 2012-2013. Επί του παρόντος, η εταιρεία δραστηριοποιείται ήδη σε μερικές από αυτές τις αγορές: Ανατολικές Χώρες, Κροατία, Μαρόκο, Ισραήλ, Μέση Ανατολή, Αλγερία, Λιβύη, Τουρκία, Κίνα, Αυστραλία, Μεξικό, Βραζιλία και Ινδία, εκτός από την Κολομβία. Το μερίδιο των πωλήσεων στις αναδυόμενες αυτές αγορές ανήλθε σε ποσοστό 5% επί των συνολικών της πωλήσεων το 2011, μερίδιο που η PROINSO προσβλέπει να αυξήσει τα επόμενα χρόνια μέχρι το 15%.

Η Κολομβιανή αγορά δεν είναι κάτι καινούριο για την PROINSO, που δραστηριοποιείται στη χώρα ήδη από το 2009, χρονιά κατά την οποία προμήθευσε για την κυβέρνηση της Κολομβίας, μέσω του Ινστιτούτου IPSE, συνολικά 10 ηλιοστάτες MECASOLAR με τα αντίστοιχα ηλιακά στοιχεία και τους μετατροπείς τους, που προορίζονταν για έργα συνολικής ισχύος 120 kWp σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Την περασμένη χρονιά η PROINSO προμήθευσε υλικά συνολικής ισχύος 303 MW σε ηλιακά στοιχεία και μετατροπείς για ηλιακές φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις στις πέντε ηπείρους. Ο όγκος των πωλήσεων για το 2011 είχε ως αποτέλεσμα η εταιρεία -που είναι ενσωματωμένη στον Όμιλο OPDE- να έχει συγκεντρώσει συνολική διανεμημένη ισχύ 1.115 MW σε όλον τον κόσμο, αριθμός-ρεκόρ που την καθιερώνει ως μία από τις κυριότερες επιχειρήσεις του κλάδου της σε διεθνές επίπεδο.

http://www.energypress.gr/news/H-PROINSO-promhtheyei-systhmata-gia-fwtoboltaika-50-kW-sthn-Kolombia

No comments: