Tuesday 14 February 2012

Θέμα στο Bloomberg οι καθυστερήσεις για τη ΣΗΘΥΑ του Μυτιληναίου

«Η μονάδα Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ είναι από τις μεγαλύτερες και πλέον σύγχρονες στην Ευρώπη και ενώ βρίσκεται σε λειτουργία εδώ και 3 χρόνια δεν παίρνει εμπορική άδεια εξαιτίας νομοθετικών και ρυθμιστικών ελλείψεων, καθώς και γραφειοκρατικών θεμάτων. Πρόκειται για μια μονάδα που τροφοδοτεί με ρεύμα το Εθνικό Σύστημα ηλεκτροδότησης και με ατμό το εργοστάσιο αλουμινίου, χωρίς εμπορική άδεια, με αποτέλεσμα να ζημιώνει τον όμιλο με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο». Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο δίκτυο Bloomberg ο επικεφαλής του ομίλου Μυτιληναίος, κ. Ε. Μυτιληναίος.

Σημείωσε ακόμα ότι «το να λειτουργούμε ως ελληνική επιχείρηση και μάλιστα στη συγκεκριμένη αγορά του αλουμινίου, υπό τις παρούσες συνθήκες είναι σα να προσπαθούμε να τετραγωνίσουμε τον κύκλο", ενώ πρόσθεσε ότι η επιστροφή στη δραχμή θα ήταν για την Αλουμίνιον χρυσωρυχείο, όμως ως Έλληνας δε θέλει να δει τη χώρα πίσω εκεί που ήταν πριν από 50 χρόνια.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα οικονομικά μέτρα, ο κ. Μυτιληναίος ξεκαθάρισε ότι κανείς δε θέλει να δει τους μισθούς να μειώνονται, «όλοι το λέμε αυτό και ο ΣΕΒ το έχει πει. Δεν είναι αυτό το ζήτημα. Το μείζον είναι το πώς λειτουργεί η αγορά εργασίας και το πόσο ευέλικτη αυτή είναι» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι οι νέοι νόμοι «δείχνουν» προς αυτή την κατεύθυνση.

Για την πιθανότητα επιστροφής στη δραχμή, ο ίδιος τόνισε ότι θα ήταν χρυσωρυχείο για την Αλουμίνιον καθώς θα έφερνε την εταιρεία να λειτουργεί με κόστη σε δραχμές και να έχει έσοδα από τις εξαγωγές σε δολάρια ή ευρώ. «Όμως ως Έλληνας δε θέλω να δω τη χώρα να επιστρέφει εκεί που ήταν πριν από 50 χρόνια, δε θέλω να δω την κοινωνική αναταραχή που θα ακολουθήσει την επιστροφή στη δραχμή. Πρώτα είμαι Έλληνας και μετά επιχειρηματίας» τόνισε.

http://www.energypress.gr/news/THema-sto-Bloomberg-oi-kathysterhseis-gia-th-SHTHYA-toy-Myti lhnaioy

No comments: