Monday 13 February 2012

Εξειδικευμένο προσωπικό ζητά η Enel Green Power Hellas

Νέους συνεργάτες θα εντάξει στο δυναμικό της η Enel Green Power Hellas, η ελληνική θυγατρική της Enel Green Power (EGP), η οποία αναπτύσσει και διαχειρίζεται αιολικά, υδροηλεκτρικά και φωτοβολταϊκά έργα στην Ελλάδα, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 191 MW. Ο όμιλος επιθυμεί να προσλάβει τρία άτομα ειδικοτήτων Project Engineer, Junior Control Room Operator και Maintenance Engineer.

Η Διευθύντρια Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού της Enel Green Power Hellas Ευγενία Μελέα απαντά στις ερωτήσεις του «ΕΡΓΑΣΙΑ», δίνοντας χρήσιμες πληροφορίες για την εταιρεία αλλά και τις «ανοιχτές» θέσεις στην εταιρεία Enel Green Power.

1 Τι θα πρέπει απαραιτήτως να αναφέρει ο ενδιαφερόμενος στο βιογραφικό του;

Οσοι ενδιαφέρονται να εργαστούν μαζί μας, θα πρέπει να αναφέρουν στο βιογραφικό τους τη συνολική προϋπηρεσία τους, καθώς και να παρουσιάσουν εκτενώς την εκπαίδευση που έχουν λάβει.

2 Πώς μπορεί να εργαστεί κάποιος στην εταιρεία σας;

Σε περίπτωση που δεν έχει ανακοινωθεί κάποια συγκεκριμένη θέση εργασίας, ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να στείλει το βιογραφικό του στο hr.gr@enel.com, αναφέροντας το αντικείμενο στο οποίο θα ήθελε να απασχοληθεί. Το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού διατηρεί βάση δεδομένων με όλα τα βιογραφικά σημειώματα που λαμβάνει, ώστε να ανατρέχει πρωτίστως σε αυτά κάθε φορά που προκύπτει ανάγκη. Εάν δεν υπάρχει κάποιο «συμβατό» βιογραφικό, τότε η θέση ανακοινώνεται σε κάποια ιστοσελίδα εύρεσης εργασίας, όπου πια εκεί ο υποψήφιος στέλνει συγκεκριμένα το βιογραφικό του, το οποίο στη συνέχεια αξιολογείται από το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού κι εφόσον πληροί τα τυπικά προσόντα, ο υποψήφιος καλείται για συνέντευξη.

3 Ο νέος συνεργάτης θα πρέπει να έχει κάποιες ειδικές γνώσεις;

Θα πρέπει στις περισσότερες περιπτώσεις να είναι απόφοιτοι πανεπιστημίου και να γνωρίζουν πολύ καλά την αγγλική γλώσσα. Ολοι οι συνεργάτες μας θα πρέπει να διακατέχονται από πνεύμα ομαδικότητας, καθώς και να έχουν έντονα στη συνείδησή τους την έννοια της ασφάλειας, όχι μόνο στην εργασία αλλά και στην καθημερινή τους ζωή.

4 Σε ποιες ειδικότητες εστιάζετε περισσότερο σαν εταιρεία;

Κυρίως σε μηχανικούς με γνώση και εμπειρία στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Επίσης, συχνά, προκύπτουν θέσεις στην οικονομική διεύθυνση.

5 Πόσο προσωπικό απασχολείτε; Αυτή τη στιγμή απασχολούμε 77 άτομα στις δραστηριότητές μας στην Ελλάδα.

6 Παρέχετε κάποια οφέλη στους εργαζόμενούς σας;

Ανταγωνιστικό μισθό, ιδιωτική ιατροφαρμακευτική κάλυψη, διατακτικές τροφής, κινητό τηλέφωνο, καθώς και άλλες παροχές ανάλογα με τη θέση.

7 Ποιο θα είναι περίπου το περιεχόμενο της συνέντευξης;

Αναλυτική περιγραφή σχετικής προηγούμενης εμπειρίας, αναφορά σε σπουδές, τυχόν επιτεύγματα, καθώς και συζήτηση για προσωπικά χαρακτηριστικά του κάθε υποψηφίου. Ανάλογα πάντα με τη θέση, η συνέντευξη περιλαμβάνει και άλλα σκέλη.

Τρεις προσλήψεις πτυχιούχων για την κάλυψη άμεσων αναγκών

Τρεις θέσεις θα καλύψει αμέσως η Enel Green Power Hellas, η οποία αναζητεί τρεις πτυχιούχους για να καλύψει τις άμεσες ανάγκες της. Οι θέσεις κατανέμονται ως εξής:

Project Engineer
Ο κάτοχος της θέσης θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να μπορεί να αντιλαμβάνεται τις σημαντικές εκφάνσεις κάθε έργου και να οργανώνει το μελετητικό τμήμα και τους πόρους αυτού σε κάθε στάδιο του εκάστοτε έργου, προκειμένου οι σχετικές μελέτες να παραδίδονται άρτιες και εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων.
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν πτυχίο Μηχανικού (ΑΕΙ ή ισότιμο αυτού), γνώση του σχετικού κώδικα, προϋπηρεσία δύο τουλάχιστον ετών στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ικανότητα επίλυσης προβλημάτων και ομαδικής εργασίας, εμπειρία στη σύνταξη ηλεκτρομηχανολογικών μελετών, άριστη γνώση της αγγλικής, ικανότητα ανάλυσης περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων, οργανωτικές δεξιότητες, καθώς επίσης και εμπειρία στη διοίκηση ομάδας και στην τήρηση χρονοδιαγραμμάτων.

Junior Control Room Operator
Οι νέοι συνεργάτες θα έχουν ως καθήκοντα, μεταξύ άλλων, την υποστήριξη Control Room της εταιρείας, την παρακολούθηση λειτουργικών σφαλμάτων των εγκαταστάσεων, τη διασφάλιση λειτoυργικών παραμέτρων βάσει περιβαλλοντικών, νομοθετικών και εταιρικών προδιαγραφών, ενώ τα απαραίτητα προσόντα τους θα είναι τα εξής:

Τυπικά Προσόντα
Πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ Ηλεκτρολόγου ή Μηχανικού.
Εμπειρία 1-2 χρόνων σε βιομηχανικό περιβάλλον. Εμπειρία σε τεχνολογίες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας θα θεωρηθεί επιπλέον προσόν.
Προϋπηρεσία σε συστήματα PLC και SCADA θα θεωρηθεί επιπλέον προσόν.
Ικανότητα αναλυτικής σκέψης κι επίλυσης προβλημάτων.
Πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας, τόσο προφορικά όσο και γραπτά. Καλή γνώση της Ιταλικής / Ισπανικής γλώσσας θα θεωρηθεί επιπλέον προσόν.
Αριστος χειρισμός του MS Office.
Εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις

Maintenance Engineer
Για τη συγκεκριμένη θέση οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν, μεταξύ άλλων, ως αρμοδιότητες την οργάνωση εργασιών συντήρησης, αλλά και τον συντονισμό και την επικοινωνία με τοπικούς μηχανικούς και εργολάβους για την καταγραφή της προόδου και τη διασφάλιση της ορθής εκτέλεσης των δραστηριοτήτων συντήρησης.

? Ο κάτοχος της θέσης θα πρέπει να διαθέτει πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ Ηλεκτρολόγου ή Μηχανικού, εμπειρία ενός έως δύο χρόνων σε βιομηχανικό περιβάλλον, ικανότητα αναλυτικής σκέψης κι επίλυσης προβλημάτων, πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας, τόσο προφορικά όσο και γραπτά, άριστος χειρισμός του MS Office και, τέλος, εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις.

Στοιχεία επικοινωνίας
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση hr.gr@enel.com.

http://www.neaenergia.gr/index.php/eidiseis/aiolika/ekseidikeimeno-prosopiko-zita-i-Enel-Green-Power-Hellas.html

No comments: