Friday 17 February 2012

Νέα έργα από τη SMA για Μυτιληναίο και Θεοχαράκη

Με κεντρικούς μετατροπείς της SMA ολοκληρώθηκαν από την εταιρία Biosar Ενεργειακή τον Ιανουάριο του 2012, τέσσερα φωτοβολταϊκά συστήματα συνολικής ονομαστικής ισχύος 14MWp της εταιρείας Protergia, του Ομίλου Επιχειρήσεων ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ.

Συγκεκριμένα, το πρώτο σύστημα ισχύος 5MW βρίσκεται στη θέση Μαραθιά στην Άρτα. Το δεύτερο σύστημα ισχύος 4,49MW βρίσκεται στη θέση Γκουρέζα στη Βοιωτία. Το τρίτο φωτοβολταϊκό σύστημα ισχύος 2,5MW βρίσκεται στη θέση Δίμηνη του Βόλου και το τέταρτο ισχύος 1,99 MW βρίσκεται στη θέση Καρυές στην Αιτωλοακαρνανία. Στα παραπάνω έργα χρησιμοποιήθηκαν φωτοβολταϊκά πλαίσια της εταιρείας Suntech και συνολικά 11 κεντρικοί μετατροπείς Sunny Central 720CP, 7 Sunny Central 630CP και 2 Sunny Central 500CP της SMA.

Με μετατροπείς της SMA υλοποιήθηκε και το τρίτο έργο του Ομίλου Θεοχαράκη, ονομαστικής ισχύος 1,9 MWp, στην περιοχή Αλμυρού Μαγνησίας. Η φωτοβολταϊκή εγκατάσταση θα παράγει ετησίως περίπου 2.750.000 KWh αποτρέποντας παράλληλα την εκπομπή 2.400 τόνων διοξειδίου του άνθρακα. Η εγκατάσταση αποτελείται από 8.860 πλαίσια της εταιρείας Conergy και 3 κεντρικούς μετατροπείς Sunny Central 630CP της SMA. Την κατασκευή του έργου ανέλαβε η TECOM SOLAR, εταιρεία του Ομίλου Θεοχαράκη.

http://www.energypress.gr/news/Nea-erga-apo-th-SMA-gia-Mytilhnaio-kai-THeoharakh

No comments: