Monday 20 February 2012

Ψηλά το κεφάλαιο ενέργεια στην ατζέντα Σαμαρά

H ύπαρξη υποθαλάσσιου πλούτου για Kύπρο και Ελλάδα μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη μιας κοινής στρατηγικής στα ζητήματα οικονομίας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.

Τόνισε εξάλλου ότι το Κυπριακό παραμένει για την Ελλάδα κορυφαίο ζήτημα στις προτεραιότητες της εξωτερικής της πολιτικής.

Ο κ. Σαμαράς, ο οποίος έγινε το πρωί δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κύπρο, δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι νοιώθει, ο ίδιος και οι συνεργάτες του, «μεγάλη συγκίνηση που βρισκόμαστε στην Κύπρο».

«Μπορεί να είμαστε δύο διαφορετικές κρατικές οντότητες, όμως, Ελλάδα και Κύπρος ανήκουμε στο ίδιο έθνος. Και αυτό κάνει τη συγκίνηση πολύ μεγαλύτερη και την ανάγκη στήριξης του αγώνα του κυπριακού λαού ακόμη μεγαλύτερη. Ενός αγώνα που πρέπει να δικαιωθεί για μια λύση βιώσιμη, λειτουργική, με ενιαία κυριαρχία, ενιαία διεθνή προσωπικότητα και, βεβαίως, τον τερματισμό της ξένης κατοχής», δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

Ανέφερε ότι επανέλαβε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι «παρά τις όποιες οικονομικές δυσκολίες που διέρχεται σήμερα η Ελλάδα, το Κυπριακό για μας παραμένει κορυφαίο ζήτημα στις προτεραιότητες της εξωτερικής μας πολιτικής».

Ο κ. Σαμαράς είπε ακόμη ότι με τον Πρόεδρο Χριστόφια είχε μια εκτενή συζήτηση γύρω από το θέμα της ΑΟΖ, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «η Ελλάδα πρέπει να αναλάβει αντίστοιχες συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, όπως εκείνες που ανέλαβε με την αναγνώριση της ΑΟΖ ο αείμνηστος Πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος».

«Αλλωστε, ο κοινός αυτός παρονομαστής της ύπαρξης υποθαλάσσιου πλούτου για τις δύο χώρες, δείχνει και το βάθος μιας κοινής στρατηγικής που μπορεί να αναπτυχθεί ανάμεσα στην Κύπρο και στην Ελλάδα και στα ζητήματα αυτά της οικονομίας», κατέληξε.

Ο κ. Σαμαράς θα έχει το μεσημέρι συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη και το απόγευμα διαδοχικές συναντήσεις με την Υπουργό Εμπορίου, τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, τον Πρόεδρο της Βουλής και τον ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Απόψε θα παρακαθήσει σε δείπνο που παραθέτει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Σημαντική θεωρείται η συνάντηση που θα έχει με την Υπουργό Εμπορίου Πραξούλα Αντωνιάδου, από την οποία και θα ενημερωθεί για όλες τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τα ενεργειακά θέματα. Χαρακτηριστικό της ιδιαίτερης σημασίας που δίνει ο Πρόεδρος της ΝΔ στα θέματα της ενεργείας είναι το γεγονός ότι συνοδεύεται και από τον Τομεάρχη Ενέργειας του κόμματος Σταύρο Καλαφάτη.

Ο καθορισμός της Ελληνικής ΑΟΖ αλλά και η ανάπτυξη της χώρας στα θέματα ενέργειας θ` αποτελούν την κορωνίδα των προσπαθειών που θα αναλάβει ο κ. Σαμαράς εάν το κόμμα του είναι ο νικητής των εκλογών που αναμένεται να γίνουν στην Ελλάδα τον Απρίλιο.
(ΠΗΓΗ: sigmalive.com.cy, 20/2/2012)


http://www.energypress.gr/news/PShla-to-kefalaio-energeia-sthn-atzenta-Samara

No comments: