Friday 17 February 2012

Στην τελική ευθεία η συνεργασία Ισραήλ - Κύπρου για το αέριο

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού του Ισραήλ στην Κύπρο πέραν από την επιβεβαίωση της θέλησης για περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, συγκεκριμενοποίησε και κάποια θέματα στον ενεργειακό τομέα, δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της χώρας, Στέφανος Στεφάνου, προσθέτοντας ότι έγινε συζήτηση και διαβούλευση για τον τρόπο με τον οποίο οι δύο χώρες θα προχωρήσουν στη συνεργασία για το φυσικό αέριο και την ηλεκτρική ενέργεια και υπάρχουν ήδη αποτελέσματα.

Ταυτόχρονα, απέρριψε τις επικρίσεις ότι ενώ το Ισραήλ επείγεται η Κύπρος καθυστερεί. Ακολουθούμε, είπε, την ίδια διαδικασία με το Ισραήλ και προχωρούμε από κοινού με προσοχή και σίγουρα βήματα.

Είπε επίσης ότι συνεχίζεται ο διάλογος και γίνεται συγκεκριμένη εργασία σε τεχνικά, οικονομικά θέματα και ότι διανύθηκε μεγάλη απόσταση σε σύντομο διάστημα.

Αναφερόμενος στα θέματα ασφάλειας ο κ. Στεφάνου είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δεν έχει ζητήσει ευρύτερη στρατιωτική συνεργασία.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η ανάπτυξη της συνεργασίας στα ενεργειακά και άλλα θέματα έχει και θετικές προεκτάσεις στα θέματα ασφάλειας.

http://www.energypress.gr/news/Sthn-telikh-eytheia-h-synergasia-Israhl-Kyproy-gia-to-aerio

No comments: