Monday 20 February 2012

Σε υψηλά εννεαμήνου οι τιμές του αργού

Σε υψηλά εννεαμήνου ανήλθαν σήμερα στην Ασία οι τιμές του πετρελαίου, αγγίζοντας τα 105 δολ./βαρέλι, υπό τη σκιά της απόφασης της Τεχεράνης να σταματήσει τις πωλήσεις αργού πετρελαίου σε βρετανικές και γαλλικές εταιρείες.

Στη Νέα Υόρκη στην ηλεκτρονική διαπραγμάτευσης του ΝΥΜΕΧ το αργό έφθασε στα 104,99 δολ./βαρέλι (μεσημέρι ώρα Σιγκαπούρης) ενώ νωρίτερα ανήλθε στα 105,21 δολ./βαρέλι, την υψηλότερη τιμή από τον περασμένο Μάιο. Στο Λονδίνο το brent ενισχυόταν 1,52 στα 121,10 δολ./βαρέλι.

Την Κυριακή η Τεχεράνη ανακοίνωσε ότι σταματά τις πωλήσεις αργού στις βρετανικές και τις γαλλικές εταιρείες. Στις 4 Φεβρουαρίου ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν είχε προαναγγείλει ότι θα σταματήσουν οι εξαγωγές αργού προς κάποιες ευρωπαϊκές χώρες.

«Οι εξαγωγές αργού σε βρετανικές και γαλλικές εταιρείες σταμάτησαν, θα πουλάμε το πετρέλαιό μας σε νέους πελάτες» ανέφερε χθες ο εκπρόσωπος του υπουργείου Πετρελαίου Αλιρεζά Νικζάντ.

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά από την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Ιανουάριο να σταματήσει την εισαγωγή αργού από το Ιράν από την 1η Ιουλίου, εξαιτίας του αμφιλεγόμενου πυρηνικού του προγράμματος.

http://www.energypress.gr/news/Se-ypshla-enneamhnoy-oi-times-toy-argoy

No comments: