Friday 10 February 2012

Πάσερα: O ITGI αποτελεί την σταθερή επιλογή της Ιταλίας

Στα πλαίσια των διεργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικά με το θέμα της μεταφοράς του αζέρικου φυσικού αερίου στην Ευρώπη, η Ιταλική Κυβέρνηση έχει εντείνει το τελευταίο διάστημα τις πολιτικές και διπλωματικές της πρωτοβουλίες, σε συνεννόηση και στενή συνεργασία με την Κυβέρνηση της Ελλάδας, για την επίτευξη του κοινού στόχου των δύο χωρών.

Χαρακτηριστική είναι η χθεσινή δήλωση του Ιταλού υπουργού Οικονομικής Ανάπτυξης και Υποδομών Κοράντο Πάσερα, κατά την έξοδό του από την Ιταλική Βουλή όπου συζητήθηκε το θέμα της έκτακτης κατάστασης που δημιουργήθηκε στην Ιταλία από την υπερκατανάλωση φυσικού αερίου λόγω τους κύματος ψύχους που πλήττει την χώρα.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο κ. Πάσερα τόνισε: "Η Ιταλική Κυβέρνηση εργάζεται σθεναρά για την προώθηση της επιλογής του ITGI ως υποδομής που, στα πλαίσια του λεγόμενου Νοτίου Διαδρόμου, θα μεταφέρει από την περιοχή της Κασπίας, μέσω Τουρκίας και Ελλάδας, το φυσικό αέριο στην Ιταλία".

Ο Ιταλικός τύπος προβάλλει τη δήλωση του κ. Πάσερα επισημαίνοντας ότι ο Ιταλός υπουργός θέλησε να καταστήσει απολύτως σαφή την επιλογή και προτίμηση της χώρας του για τον ITGI.

http://www.energypress.gr/news/Pasera:-O-ITGI-apotelei-thn-statherh-epilogh-ths-Italias

No comments: