Thursday 24 April 2014

Προς έκδοση ομολόγων ύψους 500 εκατ. ευρώ η ΔΕΗ

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι η θυγατρική της Public Power Corporation Finance plc θα προβεί σε προσφορά Ομολογιών (Senior Notes) €500.000.000, με συνδυασμό Ομολογιών λήξεως το 2017 και Ομολογιών λήξεως το 2019.
Οι Ομολογίες θα τελούν υπό την πλήρη και ανεπιφύλακτη εγγύηση της ΔΕΗ Α.Ε. Οι Ομολογίες πρόκειται να εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στη Διεθνή Χρηματιστηριακή Αγοράτου Χρηματιστηρίου της Ιρλανδίας.
Οπως αναφέρει η ΔΕΗ σε σχετική ανακοίνωση, τα έσοδα από την έκδοση και πώληση των Ομολογιών θα χρησιμοποιηθούν για την μερική προπληρωμή υφιστάμενων δανείων, για τη χρηματοδότηση κεφαλαιουχικών και γενικών εταιρικών δαπανών και για την πληρωμή των αμοιβών και εξόδων που σχετίζονται με την προσφορά και την πώληση των Ομολογιών.
Το απόγευμα της προσεχούς Τρίτης ή το πρωί της Τετάρτης, θα ανοίξει σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες το βιβλίο προσφορών για το ομολογιακό των 500 εκατομμυρίων που θα εκδώσει η ΔΕΗ.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί, αύριο Παρασκευή και Δευτέρα, θα γίνει παρουσίαση (road show) στο Λονδίνο και την Τρίτη σε Φρανκφούρτη και Παρίσι.Έτσι εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες το βιβλίο προσφορών θα ανοίξει το απόγευμα της Τρίτης και θα κλείσει το απόγευμα της Τετάρτης, και διαφορετικά το πρωί της Τετάρτης για να κλείσει τοπ απόγευμα της ίδιας μέρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Deutsche Bank, η HSBC, η Citigroup και η Credit Suisse θα τρέξουν το βιβλίο μαζί με ελληνικές τράπεζες.

http://www.energia.gr/article.asp?art_id=81216

No comments: