Monday 28 April 2014

NPD: Η μεγαλύτερη φ/β αγορά της Ευρώπης, το 2014, η Βρετανία

Με περισσότερα από 120 μεγάλης κλίμακας φ/β να βρίσκονται υπό κατασκευή, η Βρετανία εξελίσσεται με ταχύς ρυθμούς σε μια εξαιρετικά ελκυστική αγορά για τους κατασκευαστές και τους προμηθευτές του εν λόγω κλάδου, αναφέρει σε νέα έκθεσή του το NPD Solarbuzz.

Σύμφωνα με το NPD και την έκθεση που τιτλοφορείται «UK Deal Tracker», η Βρετανία τείνει να εξελιχθεί η «βασίλισσα» της ευρωπαϊκής φωτοβολταϊκής αγοράς για το 2014, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι ακολουθείται σχεδόν πιστά ο στόχος για εγκατάσταση φ/β στέγης και εδάφους ισχύος 20 GW ως το 2020.
«Τους τελευταίους 6 μήνες, το υπουργείο Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κυκλοφόρησε το Σχέδιο Δράσης Φ/Β για τη Βρετανία, επαναλαμβάνοντας ότι απώτερος στόχος είναι να κατακτηθεί ο στόχος των 20 GW συνολικής φ/β ισχύος ως το 2020», σημειώνει στο pv magazine, ο Αντιπρόεδρος του NPD Solarbuzz, Finlay Colville.
Για την επίτευξη του εν λόγω στόχου, τονίζει ο Colville, θα απαιτηθεί η εγκατάσταση ενός mix μίγματος φ/β –τόσο από φ/β στέγης, όσο και από εδάφους- ενώ προβλέπει ότι από φ/β άνω των 10 MW θα παρέχουν το κυριότερο μερίδιο ισχύος το 2012 στη χώρα.
Μέχρι τα τέλη Απριλίου 2014, περισσότερα από 325 φ/β θα έχουν ολοκληρωθεί στη χώρα, σε περισσότερες από 60 διαφορετικές τοποθεσίες αναφέρει η έκθεση. Παράλληλα, 444 μεγάλης κλίμακας φωτοβολταϊκών εδάφους βρίσκονται σήμερα σε διαφορετικά στάδια υλοποίησης, με 124 αιτήσεις για νέα φ/β να έχουν εγκριθεί.
«Καθώς η χώρα εξελίσσεται στην μεγαλύτερη αγορά ηλιακής ενέργειας της Ευρώπης για το 2014, οι προμηθευτές και οι κατασκευαστές της εν λόγω αγοράς θα πρέπει να εκμεταλλευτούν την προοπτική για νέα έσοδα», καταλήγει ο Coville.
 
http://www.energypress.gr/news/NPD:-H-megalyterh-f-b-agora-ths-Eyrwphs-to-2014-h-Bretania

No comments: