Tuesday 29 April 2014

Martifer και Adenium μαζί σε φ/β 10 MW στην Ιορδανία

Η πορτογαλική Martifer και η Adenium Energy Capital με έδρα στο Ντουμπάι, εξασφάλισαν 20ετή συμφωνία αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPA) σε φ/β πάρκο 10 MW, που θα κατασκευαστεί νοτίως της Ιορδανίας, στην πόλη Ma'an.

Οι δύο εταιρείες υπέγραψαν τη συμφωνία με την Εθνική Εταιρεία Ηλεκτρικής Ενέργειας της Ιορδανίας (NEPCO). Η Martifer θα αναλάβει την επίβλεψη ανάπτυξης του έργου, έχοντας ήδη λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις από την κυβέρνηση της Ιορδανίας, ενώ παράλληλα θα παράσχει τόσο υπηρεσίες EPC, όσο και Ο&Μ (λειτουργία και συντήρηση) μετά την διασύνδεση της μονάδας.
Από την πλευρά της, η Adenium Energy Capital, που ειδικεύεται στην χρηματοδότηση και ανάπτυξη έργων «καθαρής ενέργειας», χρηματοδοτεί το έργο με 26 εκατ. δολ. Το εν λόγω έργο αντιπροσωπεύει την τρίτη φ/β επένδυση –μέσα σε διάστημα 2 ετών- που κάνει η Adenium, μεγαλώνοντας το ηλιακό της χαρτοφυλάκιο. Η εταιρεία έχει ήδη φ/β 65 MW στην Ιαπωνία και 60 MW στην Ιταλία.
Το 10 MW φ/β θα κατασκευαστεί σε μια έκταση περίπου 260.000 τετραγωνικών μέτρων, χρησιμοποιώντας εγκατεστημένα φ/β πλαίσια σε ηλιοστάτες μονού άξονα. Η Martifer αναμένει το φ/β  να παράγει περίπου 25 γιγαβατώρες ετησίως. Η εταιρεία πρόσθεσε ότι το έργο θα συμβάλει στην τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης της Ma’an με τη δημιουργία περισσότερων από 100 θέσεων εργασίας, εκτός από τα σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη που θα προσφέρει στην Ιορδανία και την ευρύτερη περιοχή.
 
http://www.energypress.gr/news/Martifer-kai-Adenium-mazi-se-f-b-10-MW-sthn-Iordania

No comments: