Friday 25 April 2014

Ε&Υ: Κεφάλαια 55,37 δισ. δολ. στη Βρετανία από το σχιστολιθικό αέριο

Η περαιτέρω ανάπτυξη του σχιστολιθικού φυσικού αερίου στη Βρετανία θα δημιουργήσει πάνω από 64.000 νέες θέσεις εργασίας και θα ενισχύσει τις τοπικές επιχειρήσεις με κεφάλαια ύψους 33 δισ. λιρών (55,370 δισ. δολ.), αναφέρει σε έκθεσή της η Ernst & Young.

Όπως σημειώνει η E&Y, τα εν λόγω κεφάλαια θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τις εταιρείες ερευνών σχιστολιθικού αερίου για τη στήριξη της εφοδιαστικής τους αλυσίδας -κατά το στάδιο των γεωτρήσεων- σε ορίζοντα 18ετίας.
Αυτή τη στιγμή η Βρετανία κάνει τα πρώτη της βήματα στην εξερεύνηση του σχιστολιθικού φυσικού αερίου, με απώτερο στόχο να απεξαρτηθεί από τις εισαγωγές. Από την πλευρά τους οι γεωλόγοι υποστηρίζουν ότι η χώρα διαθέτει μεγάλα αποθέματα σχιστολιθικών πόρων, ικανά για να καλύψουν την εγχώρια ζήτηση για τα επόμενα χρόνια. Η Ernst&Young δεν παραλείπει να τονίσει ότι άμεσα οφέλη από την ανάπτυξη του shale gas στη χώρα θα έχουν και οι επιχειρήσεις που προσφέρουν εξοπλισμό στις εταιρείες εξερεύνησης υδρογονανθράκων. Μάλιστα, προβλέπεται ότι θα εισρεύσουν κεφάλαια ύψους 17 δισ. λιρών στον εν λόγω τομέα.
 
http://www.energypress.gr/news/E-Y:-Kefalaia-55-37-dis.-dol.-tha-ferei-sth-Bretania-to-shistolithiko-aerio

No comments: