Thursday 24 April 2014

Μειωμένα έσοδα αναμένει η ΔΕΗ στο Α' τρίμηνο

Μειωμένα έσοδα και κέρδη EBITDA σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο εκτιμά ότι θα εμφανίσει στο φετινό α' τρίμηνο η ΔΕΗ, λόγω της μειωμένης ζήτησης ρεύματος αλλά και λόγω της μείωσης των τιμολογίων για πελάτες υψηλής τάσης.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή της σημειώνει: «Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό ότι βάσει προκαταρκτικών εσωτερικών εκτιμήσεων της διοίκησης για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2014, αναμένει τα έσοδα για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2014, να είναι ελαφρώς μειωμένα, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013.
Η ως άνω αναμενόμενη μείωση οφείλεται πρωτίστως στηχαμηλότερη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, κυρίως ως αποτέλεσμα των ήπιων χειμερινών συνθηκών, καθώς και στην πρόσφατη μείωση των τιμολογίων για Πελάτες Υψηλής Τάσης.
ΗΔΕΗΑ.Ε. αναμένει ότι τα προ προβλέψεων Κέρδη προ Τόκων, Φόρων και Αποσβέσεων (EBITDA) θα μειωθούν σε ανάλογο ποσοστό συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2013. ΗΔΕΗΑ.Ε. αναμένει ότι τα οικονομικά αποτελέσματα για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2014 θα ανακοινωθούνστα τέλη Μαΐου.
Οι ως άνω πληροφορίες βασίζονται σε προκαταρκτικά αποτελέσματα και εκτιμήσεις και δεν προορίζονται να υπέχουν θέση περιληπτικής ανακοίνωσης των οικονομικών και λειτουργικών αποτελεσμάτων της ΔΕΗ Α.Ε. για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2014. Οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις τηςΔΕΗΑ.Ε. βασίζονται σε σειρά υποθέσεων και παραδοχών που εμπεριέχουν εγγενή αβεβαιότητα και υπόκεινται σε τροποποιήσεις».

http://www.energia.gr/article.asp?art_id=81217

No comments: