Thursday 24 April 2014

EDF: Έρχονται μειώσεις τιμολογίων για τους βιομηχανικούς καταναλωτές

Έτοιμη να προχωρήσει σε μειώσεις των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας των βιομηχανικών καταναλωτών, συμπεριλαμβανομένων των Solvay και ArcelorMittal, βρίσκεται η γαλλική EDF σύμφωνα με δημοσίευμα της Les Echos.

Πριν μερικούς μήνες, η κυβέρνηση ζήτησε από την EDF να προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας που είχε υπογράψει με την κ/ξ Exeltium το 2010. Σημειώνεται ότι υπό την "ομπρέλα" της λόγω κ/ξ βρίσκονται οι 20 σημαντικότερες βαριές βιομηχανίες, μεταξύ των οποίων οι Solvay (παραγωγή χημικών) και ArcelorMittal (μέταλλα).
Στόχος της Exeltium είναι η εξασφάλιση βέλτιστης τιμής ηλεκτρικής ενέργειας για τη βαριά βιομηχανία, ωστόσο τα 20 μέλη της φαίνεται να μην είναι και τόσο ευχαριστημένα από τις ως τώρα κινήσεις της. Σύμφωνα με δηλώσεις τους, η τιμή που πλήρωναν για τα τιμολόγια ηλεκτρικού είναι πολύ υψηλότερη από τα αντίστοιχα στις ΗΠΑ ή τη Γερμανία.
Όπως αναφέρει η Les Echos, με τη σημερινή απόφαση της EDF εξασφαλίζεται ότι για τα επόμενα 5-6 χρόνια η βαριά βιομηχανία θα έχει πληρώνει φθηνότερη ηλεκτρική ενέργεια. Προβλέπεται, ωστόσο, ως το 2034 να υπάρξουν πιθανές αυξήσεις. Σημειώνεται ότι η τιμή που πληρώνουν αυτή τη στιγμή οι βιομηχανικοί καταναλωτές φτάνει ως και τα 52 ευρώ τη μεγαβατώρα.
 
http://www.energypress.gr/news/EDF:-Erhontai-meiwseis-timologiwn-gia-toys-biomhhanikoys-katanalwtes

No comments: