Wednesday 23 April 2014

Google: Αιολική ενέργεια 407 MW στο data center της Αϊόβα

Στη χρήση «καθαρής» ενέργειας στις μονάδες Data Center της εταιρείας στην Αϊόβα των ΗΠΑ προχωρά η Google.

Συγκεκριμένα, η Google υπέγραψε συμφωνία με τη MidAmerican Energy για την τροφοδοσία με αιολική ενέργεια 407 MW, των εγκαταστάσεων Data Center της εταιρείας στην Αϊόβα. Το αντίτιμο της συμφωνίας ανέρχεται στα 1,5 δισ. δολάρια.
Με την παρούσα συμφωνία το σύνολο της χρήσης ΑΠΕ από την Google φτάνει στα 1.000 MW. Το ποσό της ηλεκτρικής ενέργειας που περιλαμβάνεται στη συμφωνία, δηλαδή τα 407 MW αιολικής ενέργειας, ισοδυναμούν με την ηλεκτρική ενέργεια που παράγει ένα μεσαίο εργοστάσιο που χρησιμοποιεί άνθρακα ή ένα μεγάλο εργοστάσιο που χρησιμοποιεί φυσικό αέριο. Εναλλακτικά, με την ίδια ποσότητα ενέργειας μπορούν να ηλεκτροδοτηθούν έως και 100.000 μέσα αμερικανικά νοικοκυριά.
Σύμφωνα με την Google το σύνολο της αιολικής ενέργειας που προβλέπει η συμφωνία δεν θα καλύψει μόνο τις ενεργειακές ανάγκες των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων, αλλά προβλέπεται και η παροχή ισχύος σε πιθανές επεκτάσεις.
Επίσης, η συμφωνία περιλαμβάνει τόσο την απευθείας παροχή μέσω του δικτύου της MidAmerican, όσο και την χρήση ενέργειας που παράγεται από εγκαταστάσεις ανανεώσιμων πηγών άλλων συνεργατών της εταιρείας. Επιπλέον θα χρησιμοποιηθεί και το νέο αιολικό πάρκο της MidAmerican Energy, το Wind VIII, το οποίο θα ολοκληρωθεί τον επόμενο χρόνο και θα αποτελείται από 448 ανεμογεννήτριες.
 
http://www.energypress.gr/news/Google:-Aiolikh-energeia-407-MW-sto-data-center-ths-Aioba

No comments: