Wednesday 23 April 2014

Χαβάη: Περαιτέρω στήριξη των οικιακών φ/β μέσω του net-metering

Έχοντας ως στόχο την περαιτέρω στήριξη του net-metering για τα οικιακά φωτοβολταϊκά, η Βουλή και η Γερουσία της Χαβάης δημιούργησαν ένα fund, το οποίο θα στηρίξει το εν λόγω εγχείρημα με 50 εκατ. δολάρια.

Όπως μεταδίδει το photon, η χρηματοδότηση θα γίνεται στο πρόγραμμα Green Energy Market Securitization (GEMS), που ξεκίνησε από το 2001 να ενθαρρύνει την εγκατάσταση οικιακών φωτοβολταϊκών στη χώρα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η κυβέρνηση σχεδιάζει επίσης να αυξήσει περαιτέρω τη χρηματοδότηση του GEMS με 100 εκατ. δολ. μέσω της έκδοσης νέων ομολόγων.
Μέσω του net-metering, οι εγκαταστάστες φ/β στέγης καλύπτονται πλήρως (σ.σ. πίστωση) όσον αφορά στην παραγωγή πλεονασματικής ηλεκτρικής ενέργειας. Ανταποδοτικά, η πίστωση αυτή χρησιμοποιείται ως αντιστάθμισμα για την ηλεκτρική ενέργεια που ελήφθη από το δίκτυο, όταν η παραγόμενη ενέργεια από τα φ/β δεν επαρκεί για την κάλυψη της ζήτησης.
Συνολικά 129 MW φωτοβολταϊκών συνδέθηκαν με την Hawaiian Electric (HECO), την Maui Electric (MECO) και την Hawaii Electric Light (HELCO) μέσα στο 2013, σημειώνοντας αύξηση 39% σε σχέση με το 2012.
 
http://www.energypress.gr/news/Peraiterw-sthrixh-toy-net-metering-gia-ta-oikiaka-f-b-sth-Habah

No comments: