Tuesday 28 January 2014

Ξεκίνησε ο νέος κύκλος χρηματοδότησης για τα συστήματα εισροών - εκροών

Ξεκίνησε, με βάση την ΚΥΑ που εκδόθηκε στις αρχές του χρόνου από τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης, η χρηματοδότηση της εγκατάστασης των συστημάτων εισροών εκροών στα πρατήρια της επαρχίας (3ος κύκλος), τα οποίο πρέπει να έχουν εγκατασταθεί μέχρι 27 Μαρτίου ή τελικά μέχρι 27 Αυγούστου 2014 εφόσον έχουν υπογράψει σύμβαση κατάστασης, με δέσμια ημερομηνία, με εξουσιοδοτημένη ειαιρεία.

Οπως αναφέρειαι στην απόφαση, η ενίσχυση αφορά σε χορήγηση κατ' αποκοπή ποσού, με τη μορφή επιχορήγησης, ανά μονάδα στα πρατήρια υγρών καυσίμων και εγκαταστάσεις πωλητών πετρελαίου θέρμανσης. Η δημόσια επιχορήγηση θα πραγματοποιείται μέσω παροχής ειδικού κουπονιού προς τους δικαιούχους για την κάλυψη τμήματος της δαπάνης εγκατάστασης εξοπλισμού ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης αποθηκών (ΟΣΔΑ).
Το συνολικό ποσό επιχορήγησης σε κάθε δικαιούχο θα προκύτηει ως άθροισμα των επιμέρους ποσών του αριθμού των αδειοδοτημένων εγκατεστημένων δεξαμενών του πρατηρίου ή της εγκατάστασης σε συνάρτηση με τον αντίστοιχο πίνακα επιχορήγησης. Δυνητικοί δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι οι επιχειρήσεις (πρατήρια υγρών καυσίμων και εγκαταστάσεις πωλητών πετρελαίου θέρμανσης), οι οποίες κατά τον χρόνο δημοσίευσης της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων κατέχουν τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) που ακολουθούν:
47.3 Λιανικό εμπόριο καυσίμων κίνησης σε εξειδικευμένα καταστήματα
47.78.85: Λιανικό εμπόριο καύσιμου πετρελαίου οικιακής χρήσης, υγραερίου, άνθρακα και ξυλείας
47.99.85: Αλλο λιανικό εμπόριο πετρελαίου οικιακής χρήσης, υγραερίου, άνθρακα και ξυλείας εκτός καταστημάτων, υπαίθριων 46.71.13.14: Χονδρικό εμπόριο πειρελαίου θέρμανσης από μπαπωλητή.
Λοιπές προϋποθέσεις αναφέρονται αναλυτικά στις αχαϊκές υπουργικές αποφάσεις για την πρόσκληση υποβολής προτάσεων και τη ρύθμιση θεμάτων. Οι ενισχύσεις που θα χορηγηθούν υπόκεινται στους προβλεπόμενους περιορισμούς στον Κανονισμό (ΕΚ) αριθμ. 1998 2006 της Επιτροπής της 15ης Δεκεμβρίου 2006. 
 
http://www.energypress.gr/news/Xekinhse-o-neos-kyklos-hrhmatodothshs-gia-ta-systhmata-eisrown-ekrown

No comments: