Monday 27 January 2014

BNEF: Πάνω από 12 GW τα νέα φ/β στην Κίνα το 2013

Από 12 έως 14 GW φωτοβολταϊκών εγκαταστάθηκαν στην Κίνα το 2013, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Bloomberg New Energy Finance (BNEF), ξεπερνώντας ακόμα και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και αν η νέα ισχύς ήταν 12 γιγαβάτ, πρόκειται για ρεκόρ νέας ισχύος καθώς έως τώρα, καμία χώρα δεν έχει καταφέρει μέσα σε ένα χρόνο να εγκαταστήσει περισσότερα από 8 γιγαβάτ.
Σύμφωνα με το BNEF , η σύγχυση που έχει επικρατήσει σχετικά με την ακριβή ισχύ των νέων φωτοβολταϊκών του 2013 στην Κίνα (ακόμη και η κυβέρνηση δεν έχει καταλήξει σε ακριβή στοιχεία) οφείλεται στο γεγονός ότι περί τα τέλη του 2013 υπήρξε μαζική σύνδεση νέων φωτοβολταϊκών καθώς οι επενδυτές έσπευσαν να ολοκληρώσουν τα έργα τους πριν την 1η Ιανουαρίου του 2014, οπότε και τέθηκαν σε ισχύ οι νέες μειωμένες ταρίφες.
Οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις της κινεζικής κυβέρνησης κάνουν λόγο για 12 GW νέων έργων, ωστόσο το BNEF υποστηρίζει ότι δεν αναμένεται να υπάρξουν τελικά στοιχεία για τις νέες εγκαταστάσεις φ/β του 2013 πριν από τον ερχόμενο Μάρτιο.
 
http://www.energypress.gr/news/BNEF:-Panw-apo-12-GW-ta-nea-f-b-sthn-Kina-to-2013

No comments: