Wednesday 23 April 2014

Συνεργασία ΗΠΑ - Αζερμπαϊτζάν στο κομμάτι των ΑΠΕ

Με τις ΗΠΑ πρόκειται να συνεργαστεί το Αζερμπαϊτζάν στο κομμάτι των εναλλακτικών και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, είδηση που ανακοινώθηκε από τη Julia Nesheiwat , βοηθό του Αμερικάνου υφυπουργού Εξωτερικών κατά την επίσκεψή της στο Αζερμπαϊτζάν.

«Οι ΗΠΑ είναι ικανοποιημένες με τα επιτεύγματα του Αζερμπαϊτζάν στον τομέα των εναλλακτικών πηγών ενέργειας. Οι Αζέροι είναι γνωστοί για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, αλλά ο κόσμος πρέπει να μάθει ότι είναι μια πλούσια χώρα σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Ανυπομονούμε να κλείσει η συνεργασία», δήλωσε η Nesheiwat.
Κατά την επίσκεψή της στο Μπακού, η Nesheiwat και ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Αζερμπαϊτζάν Richard Morningstar επισκέφθηκαν την Κρατική Υπηρεσία του Αζερμπαϊτζάν για τις Εναλλακτικές και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Όπως σημειώνει το αζέρικο portal azernews, το μερίδιο των ΑΠΕ στη συνολική παραγωγή ενέργειας της χώρας, συμπεριλαμβανομένων και των μικρών υδροηλεκτρικών, είναι μόλις 2% επί του παρόντος. Παρόλα αυτά, η εικόνα αυτή σχεδιάζεται να ανατραπεί πλήρως ως το 2020, με μερίδιο ΑΠΕ που θα φτάσει το 20%.
 
http://www.energypress.gr/news/Synergasia-HPA-Azermpaitzan-sto-kommati-twn-APE

No comments: