Wednesday 23 April 2014

Τουρκία: 53 νέοι σταθμοί ηλεκτρικής ενέργειας στο Q1 του 2014

Συνολικά, 53 νέοι σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας τέθηκαν σε λειτουργία, κατά το α’ τρίμηνο του έτους, στην Τουρκία, ενισχύοντας κατά 651 MW την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας.

Σήμερα, η Τουρκία διαθέτει 275 σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στην χώρα αυξάνεται χρόνο με το χρόνο. Στόχος της Τουρκίας είναι μέχρι το 2023 να διαθέτει ισχύ μέχρι και 100.000 MW. Όπως μεταδόθηκε την περασμένη εβδομάδα, η κατασκευή του πρώτου πυρηνικού σταθμού της Τουρκίας στις ακτές της Μεσογείου αναμένεται να ξεκινήσει το Μάιο, εφόσον ληφθεί έγκριση ύστερα από σχετική περιβαλλοντική μελέτη.
Τα κατασκευαστικά έργα του σταθμού Άκουγιου, που βρίσκεται απέναντι από την Κύπρο, θα διαρκέσουν 9 χρόνια. Το έργο αναμένεται να κοστίσει περίπου 20 δισ. δολάρια. Ο σταθμός θα αποτελείται από τέσσερις αντιδραστήρες και θα κατασκευαστεί από τη ρωσική Rosatom.
Όπως μεταδίδει το Άνσαμεντ, η Τουρκία σήμερα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό από ξένες πηγές ενέργειας, όπως το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο, οι οποίες αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ήμισυ του συνόλου της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Ο σταθμός είναι προγραμματισμένος να τεθεί σε πλήρη λειτουργία μέχρι το 2023, όταν η Τουρκία θα γιορτάσει την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση της Δημοκρατίας.
 
http://www.energypress.gr/news/Toyrkia:-53-neoi-stathmoi-hlektrikhs-energeias-sto-Q1-toy-2014

No comments: