Wednesday 23 April 2014

Κυρώσεις κατά ρωσικών ενεργειακών εταιρειών ζητά το Ευρωκοινοβούλιο

Η ΕΕ πρέπει να επιταχύνει την επιβολή κυρώσεων κατά μεμονωμένων Ρώσων και να επιβάλει οικονομικές κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας, κατέληξαν έπειτα από ψηφοφορία οι ευρωβουλευτές στις 17 Απριλίου.

Όπως αναφέρεται στο ψήφισμα, εν μέσω της ρωσικής βίας με στόχο την αποσταθεροποίηση της ανατολικής και νότιας Ουκρανίας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητεί να ληφθούν μέτρα κατά των ρωσικών επιχειρήσεων και των θυγατρικών τους, ιδιαίτερα στον ενεργειακό τομέα, καθώς και κατά των ρωσικών επενδύσεων και περιουσιακών στοιχείων στην ΕΕ.
Το Κοινοβούλιο εκφράζει τη βαθύτατη ανησυχία του για την ταχεία επιδείνωση της κατάστασης και την αιματοχυσία στην ανατολική και νότια Ουκρανία. Ζητεί επειγόντως από τη Ρωσία να σταματήσει την υποστήριξη των - καθοδηγούμενων από τις ρωσικές ειδικές δυνάμεις- βίαιων αυτονομιστών και των ένοπλων πολιτοφυλακών, καθώς και να αποσύρει τα στρατεύματά της από τα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας.
Υπενθυμίζει δε ότι, οι ουκρανικές αρχές έχουν κάθε δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, περιλαμβανομένου του δικαιώματος για αυτοάμυνα όπως ορίζεται στο Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Προειδοποιεί τη Ρωσία ότι κακώς χρησιμοποιεί το νόμιμο δικαίωμα της Ουκρανίας να υπερασπίζεται την εδαφική της ακεραιότητα ως πρόσχημα για να εξαπολύσει στρατιωτική εισβολή πλήρους κλίμακας.
 
http://www.energypress.gr/news/Eyrwboyleytes-zhtoyn-thn-epibolh-kyrwsewn-kata-rwsikwn-epiheirhsewn-energeias

No comments: