Monday 21 April 2014

Μεγάλες διαδικτυακές κόντρες μεταξύ Ελλήνων και Κυπρίων στα social media για το The Voice

Τον τελευταίο μήνα έχει ξεσπάσει μεγάλος διαδικτυακός τσακωμός μεταξύ ελλήνων και κυπρίων για το τηλεοπτικό show "the voice of greece" με αφορμή τους κύπριους διαγωνιζόμενους οι οποίοι περνάνε άνετα από τις τηλεφωνικές ψηφοφορίες των τηλεθεατών με αποτέλεσμα να μένουν πίσω άλλοι διαγωνιζόμενοι τραγουδιστές που ήτανε εξίσουν καλοί. 

Οι συνέπια αυτή είναι οτι αναγκάζουν τους κριτές να επιλέξουν ποιός θα συνεχίσει. Σε όλες τις περιπτώσεις ο κριτής αναγκάζεται να κρατήσει έναν και να αποχωρήσουν από το παιχνίδι οι υπόλοιποι. Το παραπάνω φαινόμενο έχει πυροδοτήσει τσακωμούς στην επίσημη ιστοσελίδα του παιχνιδιού στο facebook 

https://www.facebook.com/pages/Ant1-The-Voice-of-Greece/309274285880274?fref=nf

Αρκετοί έλληνες εκφράζουν την δυσφορία τους για το γεγονός οτι έμειναν πολλοί κύπριοι παίκτες ενώ άλλοι καλύτεροι αποχώρησαν, ως υπαίτιους για αυτό κατηγορούν την Κύπρο επειδή ψηφίζει τους δικούς της παίχτες. Άραγε έχουν δίκιο όμως?

Η αλήθεια είναι οτι:

1. Δεν μας φταίει η Κύπρος με τόσο μικρότερο πληθυσμό διότι εμείς δεν ψηφίζουμε τους δικούς μας φοβούμενοι το κόστος.
2. Οι κύπριοι έχουν κάθε δικαίωμα να επιθυμούν να ψηφίσουν τους δικούς τους παίχτες, δεν μας πέφτει λόγος λοιπόν να αναρωτιόμαστε γιατί ψηφίσανε με αυτό το σκεπτικό ή δεν ψήφισαν.

Επίσης μερικά δικά μου σχόλια για το show.

1. Οι τηλεφωνικές γραμμές δεν έπρεπε να ανοίγουν μόλις ξεκινάει μια ομάδα να πεί τα τραγούδια της. Πρέπει να ανοίγουν αφού τελειώσουνε όλοι οι διαγωνιζόμενοι. Κατ' αυτόν τον τρόπο ο κόσμος μπορεί να ψηφίζει χωρίς να γνωρίζει πόσο καλά θα τραγουδήσει καθένας. Έτσι λοιπόν προκύπτει ένα ποσοστό ψήφων που δεν σχετίζεται με την απόδοση του τραγουδιστή αλλά με την συμπάθεια του κόσμου προς το πρόσωπό του.
2. Υπήρξαν μαρτυρίες ατόμων που λένε οτι ο καθένας μπορεί να ψηφίσει όσες φορές θέλει, αυτό δεν ξέρω αν ισχύει, πάντως αν ισχύει είναι απαράδεκτο.
3. Ειδικά στους προημιτελικούς, ημιτελικούς και τελικό, έπρεπε και πρέπει να υπάρξει μεικτό σύστημα βαθμολόγισης των τραγουδιστών όπου θα συμμετέχουν τόσο οι τηλεθεατές όσο και οι κριτές.
4. Μετά τα blinds έπρεπε να υπάρξει σύστημα απονομής βαθμών στα πρότυπα της eurovision, το ίδιο θα έπρεπε να έκαναν και οι τηλεθεατές. 

Δυστυχώς έγιναν πολλά σφάλματα και κακός σχεδιασμός του show. Δεν φταίει σε κανέναν η Κύπρος.

No comments: