Monday 27 January 2014

Στο Κατάρ με την ενέργεια στην ατζέντα ο Αναστασιάδης

Στο Κατάρ για επίσημη επίσκεψη βρίσκεται από χθες ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από υπουργούς, επιχειρηματίες και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Οι επαφές του προέδρου Αναστασιάδη στην πρωτεύουσα Ντόχα άρχισαν σήμερα το πρωί με συνάντηση με την Αρχή Επενδύσεων του Κατάρ. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης, ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης και άλλοι κρατικοί αξιωματούχοι.
Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μεταβαίνει στο Παλάτι του Εμίρη του Κατάρ, όπου θα τύχει επίσημης τελετής υποδοχής. Θα ακολουθήσει κατ’ ιδίαν συνάντησή του με τον Εμίρη του Κατάρ Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani και μετά διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Εμίρη του Κατάρ.
Μετά τις συνομιλίες θα υπογραφούν διακρατικές συμφωνίες Κύπρου-Κατάρ, για συνεργασία στους τομείς της εκπαίδευσης, της ενέργειας, της αφαλάτωσης και διαχείρισης υδάτων και των νομικών υποθέσεων. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακαθίσει σε επίσημο γεύμα που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Εμίρης του Κατάρ.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα επισκεφθεί ακολούθως το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, όπου και θα υπογράψει το Βιβλίο Επισκεπτών και αργότερα θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της Ισλαμικής Τράπεζας του Κατάρ.
Αργότερα, θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Κατάρ. Το απόγευμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνοδεία του θα παραστούν σε δεξίωση που διοργανώνουν η Πρεσβεία της Δημοκρατίας στην Ντόχα, το ΚΕΒΕ και ο Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου-Κατάρ.
Την Τρίτη, 28 Ιανουαρίου, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί και θα μιλήσει στο Επιχειρηματικό Φόρουμ που διοργανώνει το ΚΕΒΕ, σε συνεργασία με το αντίστοιχο Επιμελητήριο του Κατάρ, υπό την αιγίδα του πρωθυπουργού της χώρας Σεΐχη Αμπντουλάχ μπιν Νάσερ αλ Θάνι.

Στο φόρουμ θα συμμετάσχει μεγάλη αντιπροσωπεία Κυπρίων επιχειρηματιών που μεταβαίνουν στο Κατάρ. Στο πλαίσιο του Φόρουμ θα υπογραφεί Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ των Επιμελητηρίων των δύο χωρών. Ακολούθως, ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της εταιρείας κτηματικών δραστηριοτήτων Qatari Diar. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνοδεία του θα αναχωρήσουν από την Ντόχα για την Κύπρο το απόγευμα της 28ης Ιανουαρίου.
 
http://www.energypress.gr/news/Sto-Katar-me-thn-energeia-sthn-atzenta-o-Anastasiadhs

No comments: