Tuesday 28 January 2014

Novatek: «Βλέπει» τη Ρωσία στην κορυφή των παραγωγών LNG

Μέσα στα επόμενα χρόνια η Ρωσία θα μπορούσε να βρίσκεται στην κορυφή των παραγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), δήλωσε ο επικεφαλής της Novatek, Leonid Mikhelson.

Ο Mikhelson στήριξε τις εκτιμήσεις του στο γεγονός ότι η χώρα προχωρά στην επιτάχυνση διαφόρων επενδύσεων που θα τονώσουν την παραγωγή LNG. Όσον αφορά στη Novatek, ο Mikhelson δήλωσε ότι η παραγωγή αερίου της εταιρείας υπολογίζεται ότι θα αυξηθεί κατά 7-8% το 2014, ενώ η παραγωγή υγροποιημένου αερίου θα αυξηθεί 40-50%, καθώς προχωρούν οι έρευνες σε νέα πεδία.
«Στη Ρωσία, υπάρχουν έργα LNG που αναπτύσσονται από εμάς, τη Gazprom και τη Rosneft. Θα ήταν λάθος να ανταγωνιζόμαστε μεταξύ μας οι εταιρείες για μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς» δήλωσε ο Mikhelson σε συνέντευξή του στο Νταβός.
«Λαμβάνοντας υπόψη τη διεύρυνση των αγορών LNG, η Ρωσία θα μπορούσε να έχει διπλάσιο αριθμό projects, καθώς υπάρχουν πελάτες που θα απορροφήσουν τις παραγόμενες ποσότητες. Σε ορίζοντα 10ετίας, η χώρα θα πρέπει να αποκτήσει δυναμικότητα 80 εκατ. τόνων υγροποιημένου αερίου» είπε. Ας σημειωθεί ότι η Novatek κατά την τελευταία 10ετία από μία μεσαία μεγέθους εταιρεία έχει καταστεί η 2η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής φυσικού αερίου της Ρωσίας, μετά τη Gazprom.
 
http://www.energypress.gr/news/Novatek:-Blepei-th-Rwsia-sthn-koryfh-twn-paragwgwn-LNG

No comments: