Tuesday 28 January 2014

Στο 21,9% η ανάπτυξη αιολικών, το 2023, σε Αφρική-πρώην Σοβιετική Ένωση

Αρκετοί παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των μέτρων λιτότητας που εφαρμόζουν αρκετές ευρωπαϊκές οικονομίες, της ραγδαίας ανόδου και πτώσης τιμών στις ΗΠΑ που προκαλείται από τις πολιτικές διακυμάνσεις, θα οδηγήσουν σε περιορισμένη ανάπτυξη της αιολικής αγοράς παγκοσμίως μέσα στα επόμενα χρόνια.

Τα παραπάνω προκύπτουν από νέα έκθεση της Navigant Research, όπου αναφέρεται ότι η ζήτηση στα αιολικά μελλοντικά θα αυξηθεί κατακόρυφα σε Αφρική και πρώην Σοβιετική Ένωση. Και ενώ πολλές ανεπτυγμένες αγορές σημειώνουν μονοψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης, σε Αφρική και πρώην Σοβιετική Ένωση το διάστημα 2013 - 2023 η ανάπτυξη αιολικών θα αγγίξει το 21,9%.
«Εν μέσω επιβράδυνσης των ανεπτυγμένων αγορών, η ζήτηση για αιολική ενέργεια σε ορισμένες αναδυόμενες αγοράς θα καταστήσουν ιδιαιτέρως κρίσιμη τη συμβολή της Αφρικής και της πρώην Σοβιετικής Ένωσης στην παγκόσμια αγορά αιολικής ενέργειας» σχολίασε ο Διευθυντής Ερευνών της Navigant.
«Οι ευκαιρίες που θα προκύψουν σε αυτές τις υποεξυπηρετούμενες χώρες όχι μόνο θα βοηθήσουν τους κατασκευαστές ανεμογεννητριών να απορροφήσουν τα "σκαμπανεβάσματα" των παραδοσιακών αγορών, αλλά και να διατηρήσουν την ηγετική τους θέση μεταξύ των κορυφαίων προμηθευτών της αγοράς», καταλήγει.
Οι χώρες αυτές θα βιώσουν ταχεία ανάπτυξη περίπου το 2015, σύμφωνα με την έκθεση, καθώς μέσω προγραμμάτων ενίσχυσης της αιολικής ενέργειας θα καταστούν ελκυστικές αγορές για τους ξένους επενδυτές, σημειώνεται μεταξύ άλλων.
 
http://www.energypress.gr/news/Sto-21-9-h-anaptyxh-aiolikwn-ws-to-2013-se-Afrikh-prwhn-Sobietikh-Enwsh

No comments: