Monday 27 January 2014

OPEC: Αισιόδοξος ότι θα απορροφήσει την αυξημένη παραγωγή του Ιράν

Θα μπορέσει να απορροφήσει την αυξημένη παραγωγή από το Ιράν ο OPEC, μετά την άρση των κυρώσεων στις εξαγωγές της χώρας, δήλωσε ο επικεφαλής του Οργανισμού, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires.

«Αυτό, θα το ξεπεράσουμε», δήλωσε ο Abdalla Salem el-Badri, γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο ενός συνεδρίου στο Λονδίνο. Το Ιράν ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα ότι θέλει να φτάσει την παραγωγή του στα επίπεδα των 4 εκατ. βαρελιών την ημέρα με την άρση των περιορισμών, από 2,6 εκατ. βαρέλια την ημέρα που είναι σήμερα.
Η Λιβύη, η οποία επίσης έχει δει την παραγωγή της να μειώνεται στο μισό στα 650.000 βαρέλια την ημέρα λόγω των απεργιών, αναμένεται να επιστρέψει σε κανονικά επίπεδα όταν επιλυθεί η κρίση. «Όταν το Ιράν επιστρέψει, όταν η Λιβύη επιστρέψει, δεν νομίζω ότι θα υπάρξουν δυσκολίες για τον OPEC», δήλωσε ο el-Badri.
Ο επικεφαλής του OPEC σημείωσε παράλληλα ότι δεν περιμένει από τις ΗΠΑ να σταματήσουν τις εισαγωγές πετρελαίου - αντίθετα με τις προβλέψεις της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας πως θα είναι σύντομα ενεργειακά αυτάρκεις. «Οι ΗΠΑ, θα συνεχίσουν να εισάγουν από τη Μέση Ανατολή και η Μέση ανατολή θα είναι σημαντική για αυτές», δήλωσε.
 
http://www.energypress.gr/news/OPEC:-Aisiodoxos-oti-tha-aporrofhsei-thn-ayxhmenh-paragwgh-toy-Iran

No comments: