Thursday 23 June 2011

Επένδυση 204 εκατ. Δολαρίων από Google και Citigroup στο μεγαλύτερο αιολικό πάρκο των ΗΠΑ.

Η Google συνεχίζει τις επενδύσεις στην «πράσινη» ενέργεια, χρηματοδοτώντας με επιπλέον 204 εκατ. δολάρια το σχέδιο για την κατασκευή του μεγαλύτερου αιολικού πάρκου των ΗΠΑ, από κοινού με την τράπεζα Citigroup.

Οι δύο πλευρές θα επενδύσουν από 102 εκατ. δολάρια για το πάρκο Alta Wind Energy Center των 1.550 μεγαβάτ, το οποίο αναπτύσσει η εταιρεία Terra-Gen Power LLC. Με τον τρόπο αυτό, οι δύο εταιρείες αυξάνουν τη δέσμευσή τους στο έργο, καθώς τον Μάιο είχαν συμφωνήσει να επενδύσουν από 55 εκατ. δολάρια.

Η διοίκηση της Google θεωρεί ότι οι ΑΠΕ είναι μια καλύτερη πηγή μακροπρόθεσμων εσόδων από ότι τα χρηματικά και τραπεζικά προϊόντα. Για τον λόγο αυτό, η εταιρεία συμμετέχει σε αρκετές πρωτοβουλίες, όπως αιολικά πάρκα και πρόσφατα σε ένα ταμείο προώθησης των φωτοβολταϊκών.

Τέλος, όσον αφορά το εν λόγω αιολικό πάρκο, θα υλοποιηθεί κατά στάδια. Τα πρώτα πέντε είναι ήδη έτοιμα και έχουν ισχύ 720 μεγαβάτ, ενώ εντός του τρέχοντος έτους θα προστεθούν ακόμη 300 μεγαβάτ.

http://www.neaenergia.gr/index.php/eidiseis/aiolika/ependisi-204-ekat.-dolarion-apo-Google-kai-Citigroup-sto-megalitero-aioliko-parko-ton-ipa.html 

No comments: