Friday 24 June 2011

Οι Βρετανικές επιχειρήσεις στρέφονται στους περιβαλλοντικούς συμβούλους.

Ολοένα και περισσότερες βρετανικές επιχειρήσεις στρέφονται στην πρόσληψη ειδικών οι οποίοι μπορούν να τις βοηθήσουν να βελτιώσουν το περιβαλλοντικό τους προφίλ, μέσα από υπηρεσίες και τεχνογνωσία. Με τον τρόπο αυτό, καλλιεργείται μια καλύτερη δημόσια εικόνα για την εταιρεία, αλλά επιτυγχάνεται και μείωση του κόστους, με την εφαρμογή τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας ή φωτοβολταϊκών στα εταιρικά κτίρια.

Το Ινστιτούτο Περιβαλλοντικής Διαχείρισης (ΙΕΜΑ) της Βρετανίας διαπιστώνει αυξημένο ενδιαφέρον για αυτού του είδους τις συμβουλευτικές υπηρεσίες. Στην πρώτη γραμμή βρίσκονται οι επιχειρήσεις της υψηλής τεχνολογίας, οι οποίες προσλαμβάνουν ειδικούς που αμείβονται με έως και 50-100.000 λίρες ετησίως, αναλόγως της εμπειρίας και των προσόντων.

«Οι μισθοί έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, εν μέρει ως αποτέλεσμα της αναγνώρισης εκ μέρους των επιχειρήσεων ότι μπορούν να έχουν σημαντικά οφέλη από την υιοθέτηση πράσινων πρακτικών», σημειώνει ο Άντριου Τίου της Acre Resources.

http://www.neaenergia.gr/index.php/eidiseis/eksoikonomisi-energeias/oi-bretanikes-epixeiriseis-strefontai-stous-periballontikous-simboulous.html 

No comments: