Tuesday 28 June 2011

Αμερικανική εταιρεία του Real Estate επενδύει 2,8 δις στα φωτοβολταϊκά.

Η αμερικανική ProLogis, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως στον τομέα των ακινήτων, αποφάσισε προ διετίας να επενδύσει στα φωτοβολταϊκά για τις στέγες των κτιρίων της. Πλέον, έχει θέσει σε εφαρμογή ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, ονόματι Project Amp, για την εγκατάσταση φ/β σε 750 κτίρια, με συνολική ισχύ 733 μεγαβάτ.

Το πρόγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τέσσερα χρόνια και περιλαμβάνει 28 διαφορετικές πολιτείες των ΗΠΑ. Το κόστος εκτιμάται σε 2,6 δις. δολάρια, ενώ συνέταιρος της ProLogis θα είναι η NRG Energy, μέσω της θυγατρικής της, NRG Solar.

Η επένδυση θα καλυφθεί μέσω χρηματοδότησης από την τράπεζα Merrill Lynch και από το υπουργείο ενέργειας των ΗΠΑ, το οποίο ενέταξε το σχέδιο στο πρόγραμμα Sunshot Initiative. Σκοπός του προγράμματος είναι η μείωση του κόστους της ηλιακής ενέργειας κατά 75% ως το 2020, ώστε να στοιχίζει το κάθε κιλοβάτ μόλις 6 σεντς.

Σε πρώτη φάση, η επένδυση της ProLogis θα ξεκινήσει με την εγκατάσταση 15,4 μεγαβάτ στη Νότια Καλιφόρνια, όπως αναφέρει η εταιρεία.

http://www.neaenergia.gr/index.php/eidiseis/fotoboltaika/amerikaniki-etaireia-tou-Real-Estate-ependiei-28-dis-sta-fotoboltaika.html

No comments: