Saturday 25 June 2011

Πώς τα Smartphones καθιστούν ευκολότερη την ενεργειακή απόδοση.

Τα έξυπνα τηλέφωνα καθιστούν ευκολότερο για τους καταναλωτές να ενσωματώσουν την ενεργειακή απόδοση στη ζωή τους. Μια νέα εφαρμογή που ονομάζεται Light Bulb Finder βοηθά να καταλάβουμε πώς να αντικαταστήσουμε λαμπτήρες πυρακτώσεως με πιο αποτελεσματική τεχνολογία, καθώς και πόσα χρήματα θα κερδίσουμε σε λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Επίσης τα smartphones σε βοηθούν να συνδεθείς σε ένα δίκτυο φόρτισης EV, μια πολύ διαφορετική εμπειρία από τα δεδομένα της δεκαετίας του 1990. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι λαμπτήρες είναι ένα καυτό θέμα στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτή τη στιγμή. Ο πρόεδρος Ομπάμα επισκέπτεται ένα εργοστάσιο φωτισμού LED στη Βόρεια Καρολίνα, δίνοντας έμφαση στα οφέλη της πράσινης τεχνολογίας στην οικονομία των ΗΠΑ.

Επίσης το Αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας (DOE), έχει κάνει μια προσπάθεια να παρέχει στους καταναλωτές πληροφορίες σχετικά με τη δυνητική εξοικονόμηση ενέργειας μέσω της ιστοσελίδας Energy Star ώστε να είναι έτοιμοι για την κατάργηση των λαμπτήρων πυρακτώσεως από το επόμενο έτος.

Η ιστοσελίδα διαθέτει έναν υπολογιστή εξοικονόμησης, με τη μορφή ενός αρχείου Excel που μπορεί ο καθένας να κατεβάσει. Το smartphone όμως παρέχει μια πιο εύκολη λύση.

Με το Light Bulb Finder app, συνδέετε τον ταχυδρομικό κώδικα που σας ενδιαφέρει και βλέπετε το ποσοστό ηλεκτρικής ενέργειας για την περιοχή σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να πάτε σε κάθε φωτιστικό στο σπίτι σας, να επιλέξτε τον τύπο εξαρτήματος, χρησιμοποιώντας ένα γραφικό περιβάλλον και στη συνέχεια να επιλέξτε τον τύπο λαμπτήρα και μερικές άλλες βασικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού των ωρών που το φως είναι αναμμένο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πηγή: GREEN BUSINESS

http://www.ecofinder.gr/news/ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ/1/Πώς_τα_Smartphones_καθιστούν_ ευκολότερη_την_ενεργειακή_απόδοση 

No comments: