Thursday 30 June 2011

Συμφωνία της Schneider Electric με την ΙΒΜ για εφαρμογή ενεργειακής αρχιτεκτονικής.

Η Schneider Electric ανακοίνωσε ότι η αρχιτεκτονική EcoStruxure θα ενσωματώσει την πρόσφατη λύση «έξυπνης» διαχείρισης κτιρίων της IBM (IIBM). Το EcoStruxure είναι μία ολοκληρωμένη αρχιτεκτονική ενεργητικής διαχείρισης της Schneider Electric, η οποία συνδέει πέντε τομείς επιχειρηματικής τεχνογνωσίας – ισχύος, data centers, διαδικασιών και μηχανημάτων, κτιριακού ελέγχου και φυσικής ασφάλειας – στο πλαίσιο μιας «ανοιχτής» και ευέλικτης αρχιτεκτονικής, προσφέροντας έως και 30% εξοικονόμηση ενέργειας.

«Η Schneider Electric, με χιλιάδες πελάτες σε όλο τον κόσμο, κάνει δυνατή την έξυπνη διαχείριση ενέργειας στον κτιριακό τομέα» δήλωσε ο Chris Curtis, Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος, του κτιριακού τομέα της Schneider Electric.

Προσθέτοντας: «Συνδυάζοντας την εμπειρία μας στη διαχείριση ενέργειας με τα δεδομένα που προκύπτουν από μετρήσεις και αναλύσεις, έχουμε τη δυνατότητα να βελτιώσουμε την απόδοση των επιχειρήσεων μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας και βελτιώνοντας τη λειτουργία του κτιρίου. Η Schneider Electric βοηθά τους οργανισμούς σε όλο τον κόσμο να αντιμετωπίσουν τις παγκόσμιες περιβαλλοντικές και ενεργειακές προκλήσεις, με πιο έξυπνα, αποτελεσματικά και βιώσιμα κτίρια.»

Τα κτίρια έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο στην κατανάλωση ενέργειας παγκοσμίως, αντιπροσωπεύοντας το 40% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση που εκδόθηκε από τη Forrester Research*, προβλέπεται «λαμπρό το μέλλον για λογισμικά διαχείρισης ενέργειας και εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, καθώς θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις, ίσως για πρώτη φορά, την παρακολούθηση των επιδόσεων τους που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τη βιωσιμότητάς τους.»

Σήμερα, η εξοικονόμηση ενέργειας έως και 30% στον τομέα των επιχειρήσεων είναι εφικτή, αλλά οι περισσότεροι διαχειριστές και ιδιοκτήτες κτιρίων δε διαθέτουν τα εργαλεία για την αποτελεσματική διαχείριση και ανάλυση της κατανάλωσης ενέργειας στις εγκαταστάσεις τους.

Ως τμήμα της αρχιτεκτονικής EcoStruxure της Schneider Electric, το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης κτιρίων Andover Continuum™ σε συνδυασμό με το IIBM είναι σχεδιασμένο για να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις. Οι πληροφορίες διαμοιράζονται και η διαχείριση κατανάλωσης ενέργειας των κτιρίων βελτιστοποιείται από συστήματα και συσκευές καταγραφής και ελέγχου, όπως το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, μετρητών, HVAC, συστήματα φωτισμού, καθώς και εξοπλισμού data centers και παραγωγής ενέργειας.

«Η IBM ασχολείται με τη λήψη μεγάλων ποσοτήτων δεδομένων, τις οποίες μετατρέπει σε έξυπνη, διαδραστική πληροφορία», δήλωσε ο David Bartlett, Αντιπρόεδρος, IBM Smarter Buildings. «Η κοινή αυτή λύση δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες κτιρίων και στους διαχειριστές να αναλύσουν τα δεδομένα, ώστε να βελτιώσουν τις λειτουργίες και να διατηρήσουν μακροχρόνια τη μέγιστη απόδοση του κτιρίου, το οποίο αποτελεί βασικό στοιχείο για τη δημιουργία έξυπνων κτιρίων».

Το IIBM θα ενσωματωθεί με την αρχιτεκτονική ΕcoStruxure, χρησιμοποιώντας τα αποτελέσματα των αναλύσεων για να εντοπιστούν οι αιτίες ενεργειακής σπατάλης στα κτίρια που οφείλεται σε αναποτελεσματική λειτουργία του εξοπλισμού. Η σπατάλη της ενέργειας μπορεί πλέον να αποδοθεί σε συγκεκριμένα τμήματα του κτιρίου.

Οι συμπληρωματικές τεχνολογίες παρέχουν ευφυή ενεργειακή νοημοσύνη με αυτόματο εντοπισμό βλάβης και διάγνωση, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται συνεχής βελτίωση στην κατανάλωση ενέργειας. Η αρχιτεκτονική EcoStruxure της Schneider Electric αξιοποιεί το λογισμικό της IBM Maximo® Asset Management για την ενίσχυση της λειτουργικής αξιοπιστίας των οικοδομικών συστημάτων καθώς και για τον κοστολογικό εξορθολογισμό της συντήρησης και επισκευής τους. Ένα πρωτοποριακό ταμπλό διαχείρισης παρέχει διαρκή ενημέρωση για την «ενεργειακή υγεία» του κτιρίου, υποδεικνύοντας τον εξοπλισμό που μπορεί να σπαταλά ενέργεια, έτσι ώστε να πραγματοποιούνται διορθώσεις ή προληπτικές συντηρήσεις.

Η δυνατότητα σχεδιασμού του Andover Continuum της Schneider Electric με την «έξυπνη» λύση διαχείρισης κτιρίων της IBM βασίζεται στη συνεργασία το 2005 μεταξύ της Schneider Electric και της IBM.

Η συνεργασία αυτή ξεκίνησε όταν η Schneider Electric επιλέχθηκε ως βασικός πάροχος των υποδομών του Scalable Modular data center της IBM (SMDC) και αξιοποιεί την παγκόσμια ηγετική θέση της Schneider Electric στη διαχείριση ενέργειας και το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών της IBM παγκοσμίως, προκειμένου να βοηθήσει τους οργανισμούς να κατακτήσουν τους στόχους περιβαλλοντικής ευθύνης μέσω ενεργητικών πρακτικών διαχείρισης ενέργειας.

http://www.neaenergia.gr/index.php/eidiseis/eksoikonomisi-energeias/simfonia-tis-Schneider-Electric-me-tin-ibm-gia-efarmogi-energeiakis-arxitektonikis.html

No comments: